Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 ilde göçmen kaçakçılarına 'KALKAN-22' darbesi

20 May 2024 08:11:11
Bakan Yerlikaya: 14 ilde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik düzenlenen "KALKAN-22" operasyonlarında; 40 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı.

Haber: Yunus Akseki

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “Kalkan-22” operasyonlarının gerçekleştirildiğini duyurdu.

Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinasyonunda; Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde; Kocaeli merkezli Kayseri, Manisa, Mersin, Eskişehir, Isparta, İstanbul ve Uşak’ta göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve düzensiz göçmenlere yönelik operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar sonucunda 25 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalanırken, 25'i tutuklandı ve 26 düzensiz göçmen yakalandı.

7 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar neticesinde, 7 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı, 4'ü tutuklandı ve 3’ünün işlemleri devam ediyor. Ayrıca, 106 düzensiz göçmen de yakalandı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, Ankara merkezli Bursa, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’da 8 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı, 8'i tutuklandı.

Sınır dışı işlemleri başlatıldı

Yakalanan düzensiz göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonlar kapsamında suçta kullanıldığı tespit edilen 14 araç ile çok miktarda dövize de el konuldu.

VF kat sağ