Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 ilde 'Kahramanlar' operasyonu: 37 gözaltı

04 Ekim 2023 08:47:13
Bakan Yerlikaya: 'Kahramanlar' operasyonları kapsamında 15 ilde 37 şüpheli yakalandı. Ağrı'da sınır ötesine kaçmaya çalışan ve arama kayıtları bulunan 2 terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlar hakkında açıklamada bulundu.

37 KİŞİ YAKALANDI

Bölücü terör örgütüne (BTÖ) yönelik "Kahramanlar Operasyonları" kapsamında İstanbul, Van, Şanlıurfa, Elazığ, Düzce, Diyarbakır, Bursa, Edirne, Kırklareli, Kilis, Iğdır, Hatay, adana, Kahramanmaraş ve Denizli'de düzenlenen operasyonlarda 37 şüpheli BTÖ mensubu yakalandı.

2 terörist de etkisiz hale getirildi

Aynı operasyonlar kapsamında Ağrı'da sınır ötesine kaçmaya çalışan ve arama kayıtları bulunan 2 terörist de etkisiz hale getirildi.

Kararlıyız mesajı

Teröristleri ve onların iş birlikçilerini adalete teslim etmeye kararlıyız.

Ali Yerlikaya kimdir?

Ali Yerlikaya, 11 Ekim 1968 tarihinde Konya'nın Selçuklu ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1989 yılında mezun oldu. Kamu kariyerine 1990 yılında İçişleri Bakanlığı kaymakam adaylığı göreviyle başladı. Felahiye, Erzin, Derabucak, Hilvan ve Sarıkaya kaymakamlıkları gibi çeşitli görevlerde bulundu. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı hukuk müşaviri olarak çalıştı ve Sağlık Bakanlığı personel genel müdürlüğü görevini üstlendi. Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) Yönetim Kurulu üyeliği de yapmıştır.

Valilik görevlerine de atanarak sırasıyla Şırnak, Ağrı, Tekirdağ, Gaziantep ve İstanbul'da valilik yapmıştır.

7 Mayıs 2019'da İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi sonucunda İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na vekâleten atanmıştır ve 27 Haziran'da bu görevi Ekrem İmamoğlu'na devretmiştir.

2023 genel seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi sonucu açıklanan yeni kabinede içişleri bakanı olarak görevlendirilmiştir.

jandarma genel komutanlığı ve emniyet genel müdürlüğü tem başkanlıklarımızı, il emniyet müdürlüklerimizi ve il jandarma komutanlıklarımızı gönülden tebrik ediyorum. ayağınıza taş değmesin.

aziz milletimizin duaları ve destekleriyle, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir.