Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Nisan'da evet çıkarsa yandık

PKK elebaşlarının çaresizlikleri konuşmalarına da yansıdı. Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan, "Bu Erdoğan üçümüzü aynı deliğe tıktı. Hayır çıkmazsa bittiğimizin resmidir" sözleri büyük dikkat çekti.
16 Nisan'da evet çıkarsa yandık
29 Mart 2017 08:27:00
PKK elebaşlarının çaresizlikleri konuşmalarına da yansıdı. Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan, "Bu Erdoğan üçümüzü aynı deliğe tıktı. Hayır çıkmazsa bittiğimizin resmidir" sözleri büyük dikkat çekti.

Terör örgüt mensupları arasında bile alay konusu olan PKK elebaşlarının çaresizliği, bir kez daha gün yüzüne çıktı. Akit'in ulaştığı bilgilere göre, kendileri Kandil'in yüzlerce metre derinliğindeki dehlizlerde, yanlarında onlarca kadın militanla gününü gün eden üç PKK elebaşları Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın çaresizlikleri, telsiz konuşmalarına da yansıdı. Örgüt içinde dalga dalga yayılan, devletin hassas birimlerine kadar gelen bilgilere göre, Türk Hava Kuvvetleri'nin akınlarından korunmak amacıyla üç elebaşın ilk kez birlikte özeleştiri yaptıkları ortaya çıktı.

ARANIZDAKİ LİMONİLİK BİTSİN

Akit'e ulaşan bilgilere göre, ölüm korkusuyla yerin yüzlerce metre altındaki dehlize sıkışıp kalan üç terörist elebaşından Cemil Bayık, "Muro" diye hitap ettiği Murat Karayılan'a, "Madem burada bir araya geldik, bari şu iki meseleyi çözelim. Birincisi, artık şu senin jinfirvolovus (hafif meşrep) kadını (Kırmızı Fularlı Kız) Duran'a ver. Bu aranızdaki limoni hava dağılsın" dedi. Bu sözler üzerine dehlizde bulunanlar gülüşürken, Murat Karayılan'ın rahatsız olduğu, Duran Kalkan'ın ise "İstemem yan cebime koy" anlamına gelebilecek bazı sözler gevelediği öğrenildi. Cemil Bayık, şaka yollu arabuluculuk girişiminden sonra sözü PKK'nın içinde bulunduğu zor durum ve Türkiye'deki referanduma getirerek, "17 Nisan sabahı eğer dost ve yandaşlarımız başaramazsa, bu üçümüzün bir girdiği bu delikten bir daha nasıl çıkacağız, güneşi bir daha nasıl göreceğiz, onu düşünelim" dediği raporlara yansıdı. Bayık'ın bu sözleri üzerine Duran Kalkan'ın söze girerek, "He heval. Bugüne kadar üçümüzün bir deliğe girdiği görülmemiştir. Bu adam (Erdoğan) üçümüzü bir deliğe tıktı. Bu yüzden 'hayır' çıkması için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Avrupalı dostlarımız da bunun son fırsat olduğunu düşünüyor. Evet çıkarsa yandık" ifadelerini kullandığı belirtiliyor. Elebaşların girilebilecek en derin dehlize girerek çaresizlik içinde yaptıkları bu konuşmalar örgüt içinde dalga dalga yayılarak Türk istihbaratına kadar ulaştı.

PKK ELEBAŞLARI AYRI YERLERDE SAKLANIYORLAR

Kandil'deki PKK elebaşlarının, son derece büyük gizlilikle toplanan PKK kongreleri dışında hiçbir zaman aynı yerde bir araya gelmedikleri biliniyor. PKK elebaşları, Türk güvenlik güçlerinin ani bir baskınından sakınmak amacıyla ayrı bölgelerde bulunmaya özen gösterdikleri kaydediliyor. PKK'nın, son dönemde güdümlü füzeyle donatılan Bayraktar insansız hava aracının anlık saldırılarından büyük zayiat verdiği, bu nedenle Kandil'deki terörist elebaşların başını bile dışarı çıkaramadığı da edinilen bilgiler arasında.