Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

1'i turuncu kategoride 4 terörist imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 1'i turuncu kategoride 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
1'i turuncu kategoride 4 terörist imha edildi
12 Ağustos 2023 14:40:12
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 1'i turuncu kategoride 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Jandarma'nın çalışmaları sonucunda tespit edilen teröristlere yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda 4 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Teröristlerden birinin turuncu kategoride yer alan "Agit" kod adlı Veysi Aydemir olduğu tespit edildi.

11 güvenlik görevlisinin şehit edildiği 5 saldırıya katılmışlar

Etkisiz hale getirilen teröristlerin 2015-2021 yılları arasında 11 güvenlik görevlisinin şehit edildiği ve 19 güvenlik görevlisinin yaralandığı 5 saldırıya katıldıkları ortaya çıktı.

Operasyon kapsamında teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen 8 kişi de gözaltına alındı.

'Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonla ilgili detayları paylaştı...

"Bitlis İl Jandarma Komutanlığımızca yapılan istihbarat çalışması sonucunda; Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ile Bitlis İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde; Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, Atak Taarruz Helikopterleri ve J-SİHA desteğinde, Bitlis Söğütlü kırsalında, JÖH, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu Timlerinin katılımı ile gerçekleştirilen Şehit Güvenlik Korucusu Mehmet YILGIN operasyonu kapsamında 4 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi; terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık yapan 8 şahıs gözaltına alındı

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Operasyonu gerçekleştiren kahraman Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin."

msb_f2429fa6f50dfaaf6bec547776ecc757.jpg

MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröre ve teröriste geçit vermeyen operasyonları hız kesmeden devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, demirden yumruğunu teröristlerin üzerine indirmeye devam ediyor! Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde belirlenen 3 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi. Bölgede tek bir terörist kalmayıncaya kadar operasyonlarımız kararlılıkla sürecek!" ifadelerine yer verildi.

Terör yuvaları ateş altında

Terör yuvaları bir bir vuruluyor. Teröristler hem havadan hem karadan yoğun ateş altına alınıyor.

Irak'ın kuzeyindeki 6 askerimizin şehit edildiği Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bugün etkisiz hale getirilen 3 teröristle birlikte son 3 günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 10 oldu.

Milli Savunma Bakanlığı başarılı operasyonları, "Bölgede tek bir terörist kalmayıncaya kadar operasyonlarımız kararlılıkla sürecek" notuyla paylaştı.

VF kat sağ