Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

2016 KPSS sonuçları açıklandı 2016 KPSS sonuçları için tıkla öğren

Milyonlarca memur adayının dört gözle beklediği KPSS sınav sonuçları açıklandı. 2016 KPSS'de geriye sayım sona erdi. 22- 29 Mayıs tarihlerinde sınava giren lisans öğrencileri KPSS sonuçlarını ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden öğrenebilecekler. 2016 KPSS sınav sonuçları onuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz. KPSS sınav sonuçlarını adaylar T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenilebilecekler.
2016 KPSS sonuçları açıklandı 2016 KPSS sonuçları için tıkla öğren
12 Temmuz 2016 16:44:00
Milyonlarca memur adayının dört gözle beklediği KPSS sınav sonuçları açıklandı. 2016 KPSS'de geriye sayım sona erdi. 22- 29 Mayıs tarihlerinde sınava giren lisans öğrencileri KPSS sonuçlarını ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden öğrenebilecekler. 2016 KPSS sınav sonuçları onuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz. KPSS sınav sonuçlarını adaylar T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenilebilecekler.

2016 KPSS ne zaman açıklanıyor sorusu cevabını buldu. 2016 KPSS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.

KPSS sonuçları sonuc.osym.gov.tr sorgu ekranından öğrenilebilecek.

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS)sonuçları ne zaman açıklanacak? Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu soru yanıt buldu.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, "Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme" işlemleri tamamlandı. Adaylar, KPSS-2016/1 yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet adresi "https://sonuc.osym.gov.tr"den T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.

KPSS YERLEŞTİRME SONUCU İÇİN TIKLA

AÇIKLAMA ERTELENMİŞTİ

Sonuçlar, 14 Temmuz 2016 tarihinde ÖSYM'nin resmi sitesinde açıklanacak. Adayların heyecanla beklediği KPSS sonuçları ÖSYM'nin sınav takviminde yapılan bir değişiklikle 9 Temmuz tarihinden 14 Temmuz tarihine alınmıştı.

Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM'nin resmi sitesinden ve mobil uygulamasından T.C Kimlik Numaraları ve şifreleriyle birlikte öğrenebilecekler.

SONUÇ BELGESİ BASILMAYACAK

22-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirile KPSS için sonuç belgesi basılmayacak. Sonuçlar da adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve puanlar yer alacak.

2016 KPSS'DE PUANLAMA NASIL HESAPLANACAK?

KPSS 2016 Lisans bölümü için artık zaman daralıyor. Puanların ve netlerin en ince ayrıntısı ile hesaplandığı günlerdeyiz.

ORTA ÖĞRETİM u2013 LİSE P 94

48 NET 70 PUAN

58 NET 80 PUAN

73 NET 85 PUAN

85 NET 90 PUAN

P KPSS ÖN LİSANS P 93

35 NET 70 PUAN

58 NET 80 PUAN

70 NET 85 PUAN

82 NET 90 PUAN

KPSS LİSANS P3 PUANI

55 NET 70 PUAN

62 NET 75 PUAN

72 NET 80 PUAN

84 NET 85 PUAN

91 NET 90 PUAN

Kamu Personeli Seçme Sınavına katılım yapan herkes elde edecekleri puanlar ile devlet dairelerinde iş bulabilme imkanına sahiptir. KPSS adı verilen bu sınava her yıl çok sayıda vatandaş başvuruda bulunduğu için devlet çok az kişiye yanında çalışma olanağı tanır. Bunun içinde bu sınava girecek olan adaylar birbirleri ile yarış içerisinde olurlar. Birbirleri ile yarış içerisinde olmalarının en büyük sebeplerinden biri de bu noktada vatandaşlara gerekli olan ihtiyaçlarını en iyi şekilde verebilecek olmalarıdır. KPSS adı verilen bu sınava girmek ve de akabinde yüksek not almak önemlidir. Çünkü yüksek not alamayan adaylar ne yazık ki bu sınavdan başarı elde edemezler.

2016 KPSS SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLMESİ NASIL YAPILACAK?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Yabancı dil ağırlığı içeren KPSS puanları hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili KPSS'den önce elde ettikleri Almanca, Fransızca veya İngilizce en yüksek Yabancı Dil Sınavı (YDS, e-YDS) sonucu kullanılacaktır. KPSS'den sonra elde edilecek Yabancı Dil Sınavı (YDS, e-YDS) sonuçları, yabancı dil ağırlığı içeren bir sonraki KPSS puanlarının hesabında dikkate alınacaktır.

KPSS'ye giren adayların her üç yabancı dil için (Almanca, Fransızca, İngilizce) YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.

Birden fazla dilde YDS puanı edinmiş olan adayların en yüksek YDS puanı, YDS ağırlığının olduğu KPSS puanı hesaplamalarında değerlendirmeye alınır. Bu adaylardan diğer dildeki YDS puanının hesaplamaya katılmasını isteyenlerin bu isteklerini başvuru formunda belirtmeleri gerekmektedir. Başvurudan sonra bu bilgilerinde değişiklik olan adayların kullanılmasını istedikleri YDS puanını sınavdan önce Merkezimize dilekçe ile iletmeleri gerekmektedir.

Bir testte, doğru ya da yanlış hiçbir cevabı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS puanı olmayan adayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır.

Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testte sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından "geçersiz" sayıldığı takdirde, bu soru, ilgili testi işaretleyen tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilecektir.

YDS puanlarından elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP'nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP'nin hesaplanmasında kullanılan standart puanların tümünün olması gerekir. Adayların ASP'leri kullanılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları, adayları, A Grubu Kadrolar için giriş sınavlarına KPSS puanlarına göre çağıracaklar, giriş sınavı yapmayacak olan kamu kurum ve kuruluşları atamalarda doğrudan KPSS puanlarını kullanacaklardır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır.

KPSS'DE TERCİH YAPARKEN BUNLARA DİKKAT EDİN!

Tercih yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey KPSS tercih ücreti... Bu konu gerçekten çok önemli. Bu ücreti yatırmayanlar tercihlerini yapamayacak. ÖSYM bu sene de tercih ücretini 15 lira olarak belirledi.

KPSS TERCİH ÜCRETİNİ YATIRABİLECEĞİNİZ BANKALAR:

T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı

T. Halk Bankası ATM ve İnternet bankacılığı Akbankın tüm şubeleri,

ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuran adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

Tüm PTT İş Yerleri

*Yerleştirme ücreti, ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir.

SOSYAL MEDYADA 2016 KPSS HEYECANI!

KPSS sonuçlarının açıklanmasını bekleyen adaylar sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlarda bulunuyor. Adayların yaptığı paylaşımlar ne kadar heyecanlı olduklarını gösteriyor..

Ayşegül Çaptır u200f@aysegulcptr

"KPSS AÇIKLANMIŞ."cümlesiyle güne başladım.nasıl aydınlık olabilir gün?

sümeyye dinç u200f@sumeyyednc Atanamayacağını bildiken sonra kpss sonuçları açıklanmış neye yarar

Ozge u200f@geozgee Kpss aciklanmadan tukendik. . Yedin bizi @OSYMbaskanligi

Sena u200f@hsenapala Havuza gidiyorum KPSS açıklanırsa beni sakın aramayın.

minik-ka u200f@mervesecerr Birazdan kpss açıklanacak ve heyecan sıfır. Olmadığını bilmenin rahatlığı

ahmet demirkiran u24c2ufe0f u200f@demirkiranahmed Günaydın, @OSYMbaskanligi bugün KPSS'de benim için güzel bir sonuç açıklarsın inşalllah, seni seviyorum ÖSYM :))

Mete YILDIRIM u200f@yldrmmete44 Bugün kalp ritimleri bozuk #Kpss #açıklanıyor

zelal göçmen u200f@zelgcmen20 Evet bugün kpss açıklanacak...

ŞİRİN MUHAMMET u200f@srnmuhammet1 Arnavutköy, İstanbulUmudunu KPSS ye bağlayan kardeşlerimin umudunun yeşerdiği bir gün olur inşaAllah #günaydın

SINAVDA ÇIKAN SORULAR ŞAŞIRTMIŞTI

Cemil Meriç Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi'nde sınava giren bir aday, güncel sorular içinde ABD Başkanı Barack Obama'nın 88 yıl sonra nereye ayak bastığının sorulduğunu da belirtti. 88 yıl sonra Küba'ya ayak basan ilk ABD Başkanı olan Barack Obama'nın KPSS sorusu olması dikkat çekti.

Dünya Sıralamasında İlk 100 E Giren İlk Kadın Tenisçimiz Çağla Büyükakçay'da KPSS sorusu oldu.

KPSS'DE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkındaki Genel Yönetmeliğe ilişkin değişiklik içeren Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl, öğretmen adayları için ise KPSS'de elde edilecek puan bir yıl geçerli olacak. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam edecek.

Geçici maddeye göre ise A grubu kadrolara ilişkin sınav başvurularında kullanılan 2016 KPSS puan türlerinin geçerlilik süresi bir yıl olacak.

.