Dolar (USD)
32.16
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2459.20
BIST 100
10158.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

2018''de çıkan oyunlar

2018 yılının en çok beklenen ve piyasaya sunulan oyunlarını haberimizde derledik. İşte o liste...
2018''de çıkan oyunlar
14 Eylül 2018 15:39:00
2018 yılının en çok beklenen ve piyasaya sunulan oyunlarını haberimizde derledik. İşte o liste...

Far Cry 5

© FAR CRY 5

Bugüne kadar bizi dünyanın dört bir köşesine sürükleyen, hatta tarih öncesi çağa götüren Far Cry serisinin yeni adresi bu kez gerçek bir yer değil, tamamen hayali bir dünya. Tabii ki hayali olması fantastik olması anlamına gelmiyor. Far Cry 5’te kendimizi tam bir Amerikan kasabasında buluyoruz. Oyunun geçtiği Hope County’nin açık dünyasına dalmadan önce -serinin tarihinde ilk kez olmak üzere- kendi karakterimizi yaratabileceğiz. Şerif yardımcısı olarak amacımızsa kendini seçilmiş kişi ilan eden Joseph Seed’in kasaba üstünde kurduğu hakimiyete son vermek olacak.

Red Dead Redemption 2

Platform: PS4, Xbox One

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2

© RED DEAD REDEMPTİON 2

Vahşi Batı temalı oyunların kıt olduğu bir dönemde, üstelik Grand Theft Auto serisinin yapımcısı Rockstar Games’ten, hem de yine GTA gibi açık dünya temalı bir oyun çıkıvermişti piyasaya. Oyunculara enfes bir atmosfer ve hikaye sunan Red Dead Redemption’ın yıllardır PC sürümü bekleniyordu ama bunun yerine yeni oyun haberi geldi, üstelik yine sadece konsollar için. Red Dead Redemption 2’nin başrolünde bu kez ilk oyunun baş çetesi Dutch van der Linde’den Arthur Morgan var.

Anthem

Platform: PC, PS4, Xbox One

Anthem

Anthem

© ANTHEM

İlk olarak bu yılki E3 fuarında tanıtılan Anthem’in arkasında Baldur’s Gate, Neverwinter Nights, Mass Effect ve Dragon Age gibi serilere imza atan BioWare var. Sadece bu bile Anthem’a dair beklentileri fazlasıyla yükseltmeye yetiyor. Bir aksiyon/RPG oyunu olan Anthem, ilk tanıtımı itibariyle tamamen multiplayer odaklı gibi gözüküp Destiny ile benzerlikler taşısa da yapımcılar senaryo moduna büyük önem verildiğini söylüyorlar. Oyuncuların birer Freelancer rolüne bürünüp açık dünyasını turlayacağı bir oyun.

God of War

Platform: PS4

God of War

God of War

© GOD OF WAR

Kratos’un yıllardır bitmek bilmeyen mücadelesi bu kez bambaşka bir yola giriyor. 2005 yılında PS2 için çıkan ilk oyundan itibaren bizi saf aksiyon peşinde sürükleyen God of War, bu kez Kratos ile daha yakın bir bağ kurmamızı sağlayacak. Bunun nedeniyse oyunda Kratos’un yanı sıra oğlu Atreus’un da yer alıyor olması. Oğlunu hem koruyan, hem de eğiten Kratos’un yeni macerasındaki önemli değişikliklerden biri de serinin tümüne konu olan Yunan mitolojisinin yerini Nors mitolojisinin alıyor olması.

Metro Exodus

Platform: PC, PS4, Xbox One

Metro Exodus

Metro Exodus

© METRO EXODUS

Metro serisi hem kitapları, hem de oyunları ile tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip. Serinin devamını bekleyen oyuncular, Metro Exodus’un bu yılki E3 tanıtımını soluksuz izlediler. Hikayenin ve atmosferin başrolde olacağı oyun bizi bu kez 2036 yılına götürecek. Nükleer savaş sonrası yerle bir olan dünyada hayatta kalmayı başaran insanlar hem yaratıklar, hem de iç savaş ile boğuşurken biz de Artyom olarak Doğu’ya yol alıp yeni bir hayat arayışına gireceğiz.

The Last of Us Part II

Platform: PS4

The Last of Uu'ın ikinci bölümü 2018'de çıkacak

The Last of Us Part II

© THE LAST OF US PART II

Uncharted serisinin de yapımcısı olan Naughty Dog’un 2013 yılında piyasaya sürdüğü The Last of Us, hayatım boyunca beni ağlatmış tek oyun. Muhteşem atmosfer, oyuncunun istemese dahi duygusal bağ kurduğu ana karakterler, oyuncuyu çaresizlikle sınayan bir dünya ve enfes oyun mekanikleri... Joel ve Ellie ikilisinin macerası tabii ki tek bir oyunla sonlanamazdı, hele ki oyunculardan olağanüstü bir talep varken. İlk oyunun yaklaşık beş yıl sonrasını konu alan The Last of Us Part II, önümüzdeki yılın en iyi oyunu olmaya şimdiden aday.

A Way Out

Platform: PC, PS4, Xbox One

A Way Out

A Way Out

© A WAY OUT

Daha önce Brothers: A Tale of Two Sons’ın başında yer alan ve aynı zamanda sinema yönetmeni de olan Josef Fares, anlaşılan o ki, iki karakterin işbirliğine dayalı oyunları seviyor. Aksiyon/adventure türündeki A Way Out hem lokal, hem de online olarak eşli (co-op) oynanıyor. Oyundaki amaçsa Leo ve Vincent adlı iki karakteri kontrol ederek hapishaneden, sonrasında da peşimize düşen yetkililerden kaçmak. Bu süreçte oyunu oynayan oyuncuların iletişim halinde olması büyük önem taşıyacak.

Death Stranding

Platform: PS4

Death Stranding

Death Stranding

© DEATH STRANDİNG

Oyun dehası Hideo Kojima’nın Konami ile olaylı şekilde yollarını ayırması ve Metal Gear serisini ardında bırakması sonrası ne yapacağı merak konusuydu. Death Stranding duyurulduğundaysa herkesin kafası allak bullak oldu çünkü karşımıza anlaşılması güç bir dünya sundu Kojima. Aksiyon/adventure türündeki yeni oyunun kadrosu da göz alıyor.

Detroit: Become Human

Platform: PS4

Detroit: Become Human

Detroit: Become Human

© DETROİT: BECOME HUMAN

Fahrenheit, Heavy Rain ve Beyond: Two Souls ile interaktif film tadında kendine has bir tür yarattı Quantic Dream. Oyunların gidişatına oyuncuların kararlarının direkt olarak etki ettiği yapıdan vazgeçmeyen yapımcılar, android’lerin ve insanların iç içe yaşadığı bir gelecekte bizi yine zor kararlar almaya itecekler. Oyunun özellikle duygusal açıdan çok kritik dönüm noktaları barındırdığı bugüne kadar yayımlanan videolardan net olarak görülüyor.

Days Gone

Platform: PS4

Days Gone

Days Gone

© DAYS GONE

Zombi oyunlarına doyamayanları zombiye doyuracak bir oyun olacak Days Gone. Eski bir kanun kaçağı ve aynı zamanda ödül avcısı olan Deacon’ı kontrol edeceğimiz oyunda karşımıza oluk oluk zombi çıkacak. Her zombi istilasında olduğu gibi insanların güvenli bölgelerde hayatta kalmaya çalıştığı bir ortamda hem dış dünyayı keşfetmek, hem de macera yaşamak isteyen Deacon’ın hayatta kalması bize bağlı. Üstelik bunun için her fırsatta ateş gücüne sarılmak yerine gizliliğe de önem vermemiz gerekecek.