Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 yıllık çatışmanın yükünü omuzladık

Çözüm süreci kapsamında yurdun her yerini gezerek çeşitli kesimlerle görüşen Akil İnsanlar Heyeti, CHP liderinin görüşme taleplerini kabul etmediğini açıkladı. Heyet, 30 yıllık çatışmanın yükünü omuzladıklarını aktardı.
30 yıllık çatışmanın yükünü omuzladık
03 May 2013 00:00:00
Çözüm süreci kapsamında yurdun her yerini gezerek çeşitli kesimlerle görüşen Akil İnsanlar Heyeti, CHP liderinin görüşme taleplerini kabul etmediğini açıkladı. Heyet, 30 yıllık çatışmanın yükünü omuzladıklarını aktardı.

Akil insanlar Anadolu Ajansı "Editör Masası"na konuk oldu. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün moderatörlüğündeki Editör Masası'nda bir aylık çalışmalarını değerlendirdi, AA editörlerinin sorularını yanıtladı.

Çok önemli bir süreç

İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, gelinen süreci nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, projenin kendileri için çok önemli bir tecrübe olduğunu anlattı. Mesleği dolayısıyla İç Anadolu Bölgesi'ni yakından tanıdığını ifade eden Taşgetiren, "Ama bu süreç farklı bir süreç, 30 yılın getirdiği bir takım birikimler, toplumun zihninde oluşturduğu bir takım değerlendirmeler, kaygılar var" dedi.

CHP bizimle görüşmek istemedi

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren de bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlatmak amacıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için bir talepleri olduğunu ancak bunun kabul görmediğini bildirdi. Taşgetiren, "Çalışmalarımızı paylaşalım istedik, bizim iktidar yanlısı bir durumumuz yok. Kimseye aklımızı kiraya vermedik, anamulahefetle de görüşebiliriz MHP ile de görüşebiliriz. Keşke olsaydı" ifadesini kullandı.

Destek yüzde 100

Güneydoğu Anadolu Grubu Üyesi Ahmet Faruk Ünsal da "ülkenin en yaralı bölgesinde" çalışmaları yürüttüklerini bildirdi. Çalışmalara başladıklarında yüzde 82-83'ler düzeyinde çözüme dair desteğin olduğunu gördüklerini anlatan Ünsal, "Biz oradayken destek çok yükseldi. Yüzde 100'ün altındaki bir rakamın gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum" dedi.

30 yıllık yükünü omuzladık, yürüyoruz

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, burada yaptığı konuşmada, "30 yıllık çatışmanın bütün yükünü omuzlamış, yürüyoruz gibi hissediyorum zaman zaman" dedi. Arıboğan, "İlk defa siyaset dışı düzlemde siyaset yazan, tartışan, herhangi bir siyasi parti üyesi olmayan, birbirlerinden farklı renklerde ve seslerde insanlar sahaya girerek halkla temas etti ve halkın kendilerini ifade etmesine imkan sağladı" şeklinde konuştu.