Dolar (USD)
32.31
Euro (EUR)
34.59
Gram Altın
2406.32
BIST 100
10082.11
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30'dan fazla ilde leopar yaşıyor

Uzmanlar, Diyarbakır'da çoban tarafından öldürülen Anadolu Leopar'ından 30 ilde daha olduğunu bildirdi.
30'dan fazla ilde leopar yaşıyor
05 Kasım 2013 15:14:00
Uzmanlar, Diyarbakır'da çoban tarafından öldürülen Anadolu Leopar'ından 30 ilde daha olduğunu bildirdi.

Neslinin tükendiği sanılan Anadolu Leoparı, Diyarbakır'da ortaya çıktı. Fakat leoparın, Çınar ilçesinde çobanlık yapan Kasım Kaplan'a saldırınca av tüfeğiyle öldürülmesi uzmanları üzdü.

'LEOPAR KEŞKE BENİ ISIRSAYDI'

Bilim adamlarına göre Doğu Anadolu Bölgesi'nde bu leoparlardan daha çok var. Ancak, bilim adamları postu çok değerli olan leoparın varlığını gizli tutarak, onu korumaya çalışıyordu. Ege Üniversitesi Zooloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Göçmen, 'Leopar keşke beni ısırsaydı da yaşasaydı' sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

'LEOPARLAR 30 İLDE DAHA YAŞIYOR'

Karadeniz Teknik Üniversitesi Yaban Hayatı ve Ekolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şağdan Başkaya'ya göre, Anadolu Leoparı'nın Türkiye'de 30'dan fazla ilde olma ihtimali yüksek... Ayrıca, Diyarbakır'da öldürülen leopar olayı ile ilgili, Orman ve Su işleri Bakanlığı inceleme başlattı.

LEOPARIN TÜYLERİ TOPLANDI

Leoparın saldırı öncesi içerisinde bulunduğu kovuk ve çevresinde inceleme yapan DOĞADER heyeti, yerde bulunan leopara ait tüyleri topladı. Heyetin incelemesi nedeniyle jandarma çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Leoparı öldürülen çoban suçlu bulunması halinde 50 bin lira para cezası ödeyecek.

KAYNAK: ENSONHABER.COM