Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

4 ilde eş zamanlı "Mahzen-8" operasyonları: 20 gözaltı

10 Mart 2024 09:07:26
Balıkesir merkezli 4 ilde eş zamanlı olarak jandarma tarafından gerçekleştirilen "Mahzen-8" operasyonlarında, Agit Akan'ın liderliğini yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşı dahi organize suç örgütü üyesi 20 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda; MASAK ve Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Balıkesir merkezli Adana, İstanbul ve İzmir'de faaliyet gösteren organize suç örgütü üyelerine yönelik "Mahzen-8" operasyonlarının düzenlendiğini açıkladı.

Organize suç örgütünün çökertildi

Operasyonlar kapsamında, Agit Akan'ın liderliğini yaptığı organize suç örgütünün çökertildiği belirtildi. Örgüt elebaşının da aralarında bulunduğu 20 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

"Organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız"

Şüphelilerin, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak, silah ve mühimmat ticareti yaptıkları tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda 21 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet av tüfeği, çeşitli miktarda uyuşturucu madde ile birlikte çok sayıda şarjör ve fişeğe el konuldu.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığını, MASAK’ı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."