Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2399.54
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

4 Kur'an yazdırmak alçaklığı ve FETÖ'nün 'Kutlu Doğum' oyunu

Yeni Söz Genel Yayın Yönetmeni Can Kemal Özer'den son günlerin çok tartışılan konusu 'Kutlu Doğum FETÖ oyunu mu?' iddialarına çarpıcı bir yorum...
4 Kur'an yazdırmak alçaklığı ve FETÖ'nün 'Kutlu Doğum' oyunu
24 Nisan 2017 15:39:00
Yeni Söz Genel Yayın Yönetmeni Can Kemal Özer'den son günlerin çok tartışılan konusu 'Kutlu Doğum FETÖ oyunu mu?' iddialarına çarpıcı bir yorum...

Türkiye gazetesi manşet yapmazdan bir gün evvel, Star yazarı Ahmet Taşgetiren, "Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Hoca aradı ve 'Kutlu Doğum'u hatırlattı. Siyasi ortamın hareketliliği içinde yeterince Kutlu Doğum coşkusunun oluşturulamadığını" söyledi diye yazmıştı.

Bu yazıdan sonra kadim dostumuz Salih Tuna, FETÖ icat ettiği "Kutlu doğum haftası'yla kitleleri efsunlayıp, Kelime-i Tevhid'den 'Muhammedün Resulullah'ı çıkartmıştı. FETÖ 'necat' kamuflajı ve "dinler arası diyalog" martavalıyla, Kelime-i Tevhid'i dinamitlemeye çalışırken Diyanet ne yapıyordu? Diyanet Başkanı Görmez ise 'sancılı' bir Star yazarını arayıp, 'Kutlu Doğum coşkusunun oluşturulmadığından' şekvacı olmuş. Yahu hala mı" diyerek üç tweet atmıştı.

"Kutlu Doğum" tartışması ilk kez yapılıyor değil ama bu şiddette ilk...

KUTLU DOĞUM HAFTASI KİMİN FİKRİ?

Önce bir 'Kutlu Doğum' fikri nereden çıktı ve nasıl gelişti ona bir bakalım.

Diyanet Vakfı yönetim kurulu üyesi Prof. Süleyman Hayri Bolay (hala niye susar acaba?), 1989 yılında Hz Muhammed (s.a.v.)'in doğumunun sene-i devriyesinin 'Kutlu Doğum Haftası' olarak icrasını teklif ediyor. Diyanet Vakfı da bunu kabul edip, icraya başlıyor.

O tarihte Diyanet'in başında daha sonra AK Parti hükümetlerinde bakanlık yapan Prof. Said Yazıoğlu var.

Bolay'ın teklifi, hicri takvime göre 1989 ve 1993 yılların da dahil kutlanır. Bu sırada, Gülen ile Erzurum'dan arkadaş olan Mehmet Nuri Yılmaz, 1992'de Diyanet İşleri Başkanı olur.

Aynı yıl, şimdilerde FETÖ üyeliğinden tutuklu ve 3 kez ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan Mümtaz'er Türköne ise Türkiye Diyanet Vakfı'na, Yayın Kurulu üyesi olarak atanır.

Her pisliğin içinden çıkan FETÖ, burada da devreye girer ve Kutlu Doğum haftasının hicri takvime göre değil, miladi takvime göre sabitlenmesini önerir.

Bunun üzerine her yıl Nisan ayının son haftasında kutlanması kararlaştırılır.

Nisan'ın son haftasının, Hz Muhammed (s.a.v.)'in dünyaya teşrifleri ile bir alakası yok. Onlara göre güya 20 Nisan 571'de doğmuş. Oysa Araplar o tarihte güneş takvimi olan miladi takvimi değil, ay takvimi kullanırlardı. Gerçi miladiyi şimdi de kullanmıyorlar. Nisan diye bir ay zaten yoktu.

Şeytanın kalfalarından Pavlus, İbn-i Sebe, Hasan Sabbah, Mirza Gulam Ahmed, Mirza Hüseyin Ali ve Efgani gibi tiplerin izini süren Gülen adlı terörist, Nisan ayının son haftasında dünyaya gelmiş.

Mehmet Nuri Yılmaz'ın DİB başkanlığı sürerken 'Kutlu Doğum Haftası' Nisan ayının son haftasına sabitleniyor. O gün bugündür, yani 1994'ten bu yana öyle kutlanıyor.

DİYANET'İ 1960'DA ELE GEÇİRDİLER

O günlerde ne AK Parti var, ne de günümüz Diyanet yönetimi. Ama 1955'lerde ekilen fitne ve ifsad tohumu FETÖ, Diyanet'te var.

FETÖ'nün doğum yeri olmasa da filizlendiği yer, Diyanet'in içi. O günlerde Diyanet, Demirel'in Bakanı, Bitlis'li Refet Sezgin'e emanet.

Karanlığı dibi tiplerden olan Refet Sezgin, lise mezunu Yaşar Tunagür'ü hukuka aykırı bir şekilde, dönemin Diyanet İşleri Başkanı İbrahim Bedreddin Elmalı'nın tüm muhalefetine rağmen, hem İstanbul Müftüsü, hem de Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı yapıyor.

Diyanet'i ele geçiren MİT'in ve gladyonun adamı Tunagür, Diyanet'in kritik yerlerine adamlarını atar. Tunagür, ilkokul diploması bile olmayan Gülen'i İzmir'de yerine bırakır. Gülen askere giderken eline bir hediye paketi ve mektup vererek askerlere teslim eder. İşler buradan itibaren iyiden iyiye şekillenmeye başlar.

Netice itibariyle bugün tüm kamu ve siyaset gibi yeterli FETÖ temizliği yapılmayan Diyanet Kurumu, taa 1960'larda FETÖ'cülerin kontrolüne girmiş. O yıllarda zamanın DİB Başkanı Elmalı'yı, Tunus'a gittiği uçakta, Tunus havalimanında tebligat yaptırarak görevden aldıracak kadar güçlüdür FETÖ.

Mevcut DİB yetkilileri meseleyi bilmiyorsa, TBMM arşivine girip bi' zahmet bir tarama yapsınlar.

Ayrıca, dün Başbakanlıkta 23 Nisan nedeniyle yapılan çocukların temsili bakanlar kurulu toplantısında yaşananlara bir baksın. FETÖ'nün, Başbakanlığa kadar sızıp nasıl mesaj verdiğini görsün.

Bakın minik bir kıza ne dedirttiriyorlar Başbakanın makamında ve huzurunda: "Başlatıldığı günden bu yana artan, bir görünürlük kazanan medeniyetler ittifakı girişimimiz, bugün kültürler ve dinler arası diyalog bağlamında önde gelen bir proje konumuna ulaşmıştır."

Devam edelim. Kutlu Doğum haftasının hicri takvim yerine, Nisan ayının son haftasına alınması arasındaki bağı bir de yukarıdaki bilgiler dahilinde değerlendirelim. Zira Gülen adlı biyolojik ebter de dünyaya, Nisan ayının son haftasında gelmiş. Zaten bunun böyle ayarlandığını, Kutlu Doğum skandalının faili FETÖ'cü Mümtazer Türköne, 2012 Nisan'da Zaman'da yazdığı yazı ile itiraf ediyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ