Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2388.41
BIST 100
10249.7
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

8 ilde nokta operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi

20 Nisan 2024 08:05:16
"Batman'da Jandarma'nın gerçekleştirdiği "MAHZEN-30" operasyonlarıyla, Doğan Güney'in liderliğini yaptığı "Odacılar" olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının desteğiyle Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Batman merkezli Adana, Aydın, Mersin, Hakkari, Van, Mardin ve İzmir'de eş zamanlı "Mahzen-30" operasyonları gerçekleştirildi.

34 şüpheli yakalandı

Operasyonlar neticesinde, firari durumdaki Doğan Güney'in liderliğini yaptığı "Odacılar" olarak bilinen organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu toplam 34 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin, sosyal medya üzerinden sahte kiralık bungalov ev ilanları vererek nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edildi. Mağdurlardan elde ettikleri gelirleri yasal bahis platformlarındaki hesaplara aktararak kendi banka hesaplarına transfer ettikleri ve toplam 18 bin 635 vatandaşı mağdur ettikleri belirlendi.

1283 banka hesabına el konuldu

MASAK ile koordineli yapılan çalışmalar sonucu, şüphelilere ait olduğu tespit edilen ve toplam değeri 34 milyon 530 bin lira olan 1283 banka hesabına el konuldu.

Operasyonlar sırasında ruhsatsız tabanca, çok sayıda cep telefonu, sim kart, banka ve kredi kartı ile birçok dijital materyal ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlara ilişkin "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız devam edecek. Batman Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamız ile MASAK çalışanlarını tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" mesajını verdi.