Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2435.77
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD İran'ın İsrail'e saldıracağı tarihi duyurdu!

İran'ın, 1 Nisan'da Suriye'deki büyükelçilik yerleşkesindeki konsolosluk binasını vuran İsrail'e karşı bugün veya en geç yarına kadar karşılık vermeye hazırlandığı belirtildi.
ABD İran'ın İsrail'e saldıracağı tarihi duyurdu!
12 Nisan 2024 20:38:44
İran'ın, 1 Nisan'da Suriye'deki büyükelçilik yerleşkesindeki konsolosluk binasını vuran İsrail'e karşı bugün veya en geç yarına kadar karşılık vermeye hazırlandığı belirtildi.

ABD medyasından Wall Street Journal (WSJ) ve Bloomberg, istihbarat kaynaklarına dayanarak, İran'ın İsrail'e yarın akşama kadar misilleme yapacağını yazdı.

WSJ'nin konudan bilgisi olan istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İran'ın, İsrail sınırları içinde güney veya kuzey bölgesindeki hedeflere direk karşılık vermeyi planladığı kaydedildi.

İran'ın bir iki gün içinde 'muhtemelen İsrail topraklarında' saldıracak

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir ABD'li yetkili, Amerikan istihbarat raporlarının, İsrail'in başka yerlerdeki hedeflerinin aksine, İran'ın bir iki gün içinde "muhtemelen İsrail topraklarında" misilleme amaçlı bir saldırı düzenleyeceğini gösterdiğini açıkladı.

Nükleer tesis hedef alınacak

İran askeri yetkililerinin, Hayfa Havalimanı ile Dimona'daki nükleer tesis de dahil İsrail'deki hedeflerin orta menzilli füzelerle vurulması için hazırladığı planların, onay için İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in önünde beklediği öne sürüldü.

Golan'a harekat da düzenlenebilir

Öte yandan İran ve müttefiklerinin, İsrail'in uluslararası alanda tanınan topraklarına direkt saldırı yerine işgal altında tuttuğu Golan'daki veya Arap dünyasındaki İsrail'e ait diplomatik binaları hedef almasını da seçenekler arasında tuttuğu kaydedildi.

ABD savaş gemisi İsrail kıyılarında demirledi

Öte yandan ABD'nin gelişmiş savunma sistemlerine sahip savaş gemisinin İsrail kıyılarına demir attığı bildirildi.

Konuya dair haber, İsrail televizyonu Kanal 14'te yayımlandı.

Haberde, ABD'ye ait gelişmiş savunma sistemleriyle donanımlı füze gemisinin İsrail açıklarına demirlediği belirtildi.

ABD ve İsrail'den savaş görüşmesi

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla ile İsrail'e yönelik "bölgesel gerilime yol açabilecek" muhtemel bir İran saldırısına ilişkin görüşme yaptı.