Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2440.65
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD merkez medyası, sunucular Carlson ve Lemon ile aynı gün yollarını ayırdı

ABD'nin en çok takip edilen televizyon kanallarından Fox News ve CNN, art arda en tanınmış sunucularıyla yollarını ayırdığını açıkladı.
ABD merkez medyası, sunucular Carlson ve Lemon ile aynı gün yollarını ayırdı
25 Nisan 2023 19:20:13
ABD'nin en çok takip edilen televizyon kanallarından Fox News ve CNN, art arda en tanınmış sunucularıyla yollarını ayırdığını açıkladı.

Fox News tarafından yapılan açıklamada, "Tucker Carlson Tonight" isimli programın son yayınının geçen cuma günü gerçekleştiğini, televizyon şovunun bundan sonra devam etmeyeceği belirtildi.

Televizyon yönetimi, programın neden bittiği ve Tucker Carlson ile yollarını neden ayırdığıyla ilgili detay bilgiye yer vermezken, Fox News'in sahibi Fox Corp'un hisseleri, Carlson'ın ayrıldığının duyurulmasının ardından yüzde 4 düştü.

Carlson'ın ayrılmasının, Fox Corp'un, 2020 Başkanlık seçimlerinde dijital oyların çalındığı iddiasının dillendirilmesinden dolayı oy kullanma makinası üreticisi Dominion Voting Systems'e 787 milyon dolar ödemek zorunda kalmasından hemen sonra yaşanması dikkati çekti.

Carlson'ın, Rusya ve 6 Ocak Kongre baskını hakkında kendine ait siyasi görüşlerini Fox ekranlarında dillendirdiği biliniyor.

CNN 17 yıllık çalışanı Don Lemon'u işten çıkardı

Öte yandan, CNN ekranlarında uzun yıllar boy gösteren sunucu Don Lemon da Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bu sabah CNN'in programıma son verdiği konusunda bilgilendirildiğimde afalladım." ifadesini kullandı.

Lemon, televizyon yönetiminin, kurumda kalmaya devam edip etmeyeceği hakkında da bilgilendirme yapmadığını aktardı.

Sunucu, "CNN'de 17 yıl geçirdikten sonra, yönetimden birinin bana bunu doğrudan söyleme nezaketine sahip olacağını düşünürdüm." değerlendirmesinde bulundu.

Lemon'ın açıklamasını yalanlayan CNN yönetimi ise "Gazeteciye yönetimle görüşme fırsatı sunulduğunu ancak bunun yerine Twitter'da bir açıklama yayınlamayı tercih ettiğini" belirten bir paylaşımda bulundu.

CNN yaptığı açıklamada, "Don sonsuza kadar CNN ailesinin bir parçası olacak ve ona son 17 yıldaki katkılarından dolayı teşekkür ediyor ve gelecek için başarılar diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Lemon, CNN This Morning adlı programında Cumhuriyetçi başkan adayı Nikki Haley'nin cinsiyeti ve yaşıyla ilgili sözlere yer vermişti.

Sunucu, 51 yaşındaki Haley'in "en iyi döneminde" olmadığı, bir kadının "20'li, 30'lu ve belki de 40'lı yaşlarında en iyi döneminde kabul edildiği" yönünde sözler sarf etmiş, ekrandaki diğer kadın konuklar bu yoruma tepki göstermişti.