Dolar (USD)
32.35
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2386.59
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD ve Rusya'nın kanlı nevruz planı!

Hükümetin yeni başlattığı 'Milli Huzur Süreci' PKK üzerinden dinamitlenmek, sabote edilmek istendiğini belirten Galip İlhaner, "PKK özellikle nevruza hazırlanıyor. ABD ve Rusya 2016 Nevruzunu final olarak belirlemiş durumda" dedi.
ABD ve Rusya'nın kanlı nevruz planı!
13 Şubat 2016 10:25:00
Hükümetin yeni başlattığı 'Milli Huzur Süreci' PKK üzerinden dinamitlenmek, sabote edilmek istendiğini belirten Galip İlhaner, "PKK özellikle nevruza hazırlanıyor. ABD ve Rusya 2016 Nevruzunu final olarak belirlemiş durumda" dedi.

ENES BABACAN / MİLAT-ÖZEL

ABD ve Rusya'nın Suriye'deki ateşkes görüşmelerini gazetemize değerlendiren KCK ve Terör Uzmanı Galip İlhaner, "I. Sykes-Picot anlaşmasıyla Osmanlı toprakları olan Suriye ve Irak, gizli bir anlaşma ile İngiltere-Fransa arasında paylaşılmıştı ve bugün İngiltere'nin yerini ABD, Fransa'nın yerini ise Rusya alarak II. Sykes-Picot anlaşmasını yapmış durumdadır. ABD ve Rusya II. Sykes-Picot anlaşmasını tüm dünyanın gözleri önünde yapıyor. Dünyanın gözünün içine baka baka Suriye ve Irak topraklarını kendi aralarında yapılmış durumdalar. ABD büyük pay olarak Irak'ı, Rusya ise Suriye'yi almak konusunda anlaşmış görülüyor" dedi.

Türkiye'yi PKK ve mülteciler ile oyalanacaklar

"Türkiye'nin, ABD ve Rusya tarafından Suriye ve Irak paylaşımından uzak tutmak için PKK/PYD gibi terör örgütleri ve savaştan kaçan mülteciler ile oyalanması hedefleniyor" diyen İlhaner, "ABD ve Rusya'nın II. Sykes-Picot niteliğindeki anlaşma ile Suriye Kürtlerini PKK/PYD üzerinden hedefleri doğrultusunda kullanacak. Irak ve Suriye'deki paylaşım esnasında PKK, ABD ve Rusya tarafından ortak taşeron örgüt olarak kullanılacak. Kürtleri, Akdeniz'e ulaştıracağız vaadiyle kandırılan PKK ile işleri bittiğinde ise Kürtleri değil Kürt Petrolünü Akdeniz'e çıkaracaklar. Bütün bunlar olurken ise hedeflenen Türkiye'nin, PKK ve mülteciler ile uğraşır halde olması. Bu sebeple önümüzdeki dönemde Türkiye'ye karşı PKK/PYD daha fazla eyleme kalkışacaklardır.

Müdahalenin önü kesiliyor

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın son açıklamasında 'PKK'nın belini kıramadığınız yarın bir gün ortaya çıkar' şeklinde Türkiye'nin PKK'ya yönelik operasyonlarının başarısız olduğunu ima etmesinin sebebi Türkiye PKK'ya on darbe vuruyor ama ABD ve Rusya yirmi kat daha fazla güçlendiriyor. Diğer taraftan İslam Ordusu (Ülkeleri) Suriye'ye müdahale etmeyi kararlaştırırken, ABD ve Rusya, Suriye'de ateşkeste anlaştıklarını ilan ediyorlar. Çünkü Türkiye ve Suudi Arabistan gibi bölgenin asıl sahiplerinin sürece müdahalesinin önüne geçilmeye çalışıyorlar" şeklinde ifade etti.

Nevruz'u kana bulaya bilirler

Türkiye'de hükümetin başlattığı 'Milli ve Huzur' sürecinin hedef alınacağını iddia eden İlhaner, "Hükümetin yeni başlattığı "Milli Huzur Süreci" PKK üzerinden dinamitlenmek, sabote edilmek isteniyor. PKK özellikle nevruza hazırlanıyor. 2016 Nevruzunu ABD ve Rusya tarafından final olarak belirlemiş durumda. Şehirlerde 2016 Nevruzu yaptırılmamalı, kırsal kesimlerde de muhtar, imam merkezli olarak hareket edilmelidir. Muhtarlar ve imamlar köylerde yapılan nevruz etkinliklerinden sorumlu olmalı. Hem karışıklık çıkmasının önüne geçmeli hem de çevre kirliliğinin önüne geçmeli. Suriye ve Irak haritası yeniden çizilirken Türkiye'yi masadan uzaklaştırmak için, PKK eylemleri yeni ağır ve modern silahlarla arttırılacak" dedi.