Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2434.05
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD ve Ukrayna arasında kritik toplantı sona erdi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, başkent Kiev'de görüşme yaptı.
ABD ve Ukrayna arasında kritik toplantı sona erdi
06 May 2021 16:50:48
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, başkent Kiev'de görüşme yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna'nın yanında olduklarını belirterek "Ukrayna'nın kendi savunmasını garanti altına almak için savunma ortaklığını ve yakın iş birliğini kuvvetlendirmeye devam edeceğiz." dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Blinken, başkent Kiev'de yaptıkları görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi.

Zelenskiy, görüşmede sadece işgal altındaki Kırım ve Donbas'ı değil, Kuzey Akım 2 projesini de görüştüklerini belirterek "Avrupa'da maalesef bu konuda farklı görüşler var ve bazen Ukrayna ile uyuşmuyor. Ancak ABD'yle bu konuda aynı anlayıştayız ve ABD'nin yaptırım politikasına minnettarım." ifadelerini kullandı.

Bu sene Kırım Platformu'nu düzenleyeceklerini, buraya ABD Başkanı Joe Biden'ı davet ettiğini belirten Zelenskiy, 2021'in ikili ilişkilerin temel yılı olmasını umduklarını kaydetti.

Karadeniz de konuşuldu

Zelenskiy görüşmede askeri ve mali destek konularında muhtemel ikili anlaşmaların da görüşüldüğünü ifade ederek "Karadeniz ve Azak Denizi bölgelerinde güvenlik konusunu da ele aldık." dedi.

Kırım'da 3 bin 500 Rus askerinin Ukrayna sınırını terk etmeye başladığını belirten Zelenskiy, ancak hala on binlerce Rus askerinin bölgedeki varlığına dikkati çekti.

Zelenskiy, ayrıca, en çok Ukraynalı asker ölümlerine neden olan keskin nişancı saldırılarında düşüş olduğunu sözlerine ekledi.