Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD'de polis şiddeti Filistin yanlısı öğrencileri durduramadı!

28 Nisan 2024 12:33:04
ABD'nin farklı eyaletlerinde ve üniversitelerinde öğrenciler tarafından düzenlenen Filistin'e destek gösterileri, üniversite yönetimi ve polis şiddetine sürüyor.

ABD genelinde birçok farklı eyalette ve üniversitede öğrencilerin Filistin'e destek gösterileri devam ediyor. Öğrenciler kampüslerde toplanarak kamplar kurarken, üniversite ve yerel yetkililer, kampüs kapatma, gözaltına alma gibi eylemlerle karşılık veriyor. Öğrencilerin barışçıl eylemlerine ABD' polisi şiddetle cevap verirken çok sayıda öğrencinin darp edildiği görüntüler sosyal medyada tepki topladı.

CNN'in haberine göre, Missouri eyaletinin St. Louis kentindeki Washington Üniversitesinden, kampüste süren Filistin'e destek gösterilerine ilişkin açıklama geldi.

Polisin 80'den fazla öğrenciyi gözaltına aldığı aktarılan açıklamada, kampüste kamp kuran öğrencilerin "niyetlerinin iyi olmadığı ve tehlikeli olabilecekleri" söylendi.

Güney California Üniversitesinde kampüs kapatıldı

Güney California Üniversitesinin (USC) sosyal medya platformu X'teki hesabından yapılan paylaşımda, "bir kargaşa nedeniyle" üniversite kampüsünün kampüste yaşayanlar hariç herkese geçici olarak kapatıldığı açıklandı.

Filistin'e destek için gösterilerde şu ana kadar yaklaşık 100 kişinin gözaltına alındığı USC'den geçen hafta yapılan açıklamada mayıstaki ana mezuniyet töreninin yapılmayacağı belirtilmişti.

Arizona Eyalet Üniversitesinde 72 öğrenciye gözaltı

Arizona Eyalet Üniversitesinden, kampüste süren Filistin'e destek gösterilerinde gözaltına alınanlara ilişkin açıklama yapıldı.

Buna göre 15'i öğrenci 72 kişi, "izinsiz kamp kurdukları" gerekçesiyle gözaltına alındı.

Harvard Üniversitesi

Üniversitenin öğrencilerince çıkarılan The Harvard Crimson gazetesinin haberine göre, Harvard Avlusu'na kamp kuran öğrencilerin Filistin'e destek gösterisi sürüyor.

Öğrencilerin avluda Filistin bayrağını göndere çekmesinin ardından polis, bayrağın kaldırılmasını talep etti.

Üniversite çalışanları bayrağı indirirken göstericiler, Filistin'e destek sloganları attı.