Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD'den Rusya'ya büyük tehdit!

Halep, 10 gündür Rusya ve Esed rejiminin yoğun bombardımanı altında. Halep için acil toplanan BM Güvenlik konseyinde 'Kavga sesleri'nden başka bir ses çıkmazken, ABD, Rusya'yı sorumlu tutarak ilişkileri kesme tehdidinde bulundu.
ABD'den Rusya'ya büyük tehdit!
29 Eylül 2016 10:57:00
Halep, 10 gündür Rusya ve Esed rejiminin yoğun bombardımanı altında. Halep için acil toplanan BM Güvenlik konseyinde 'Kavga sesleri'nden başka bir ses çıkmazken, ABD, Rusya'yı sorumlu tutarak ilişkileri kesme tehdidinde bulundu.

ABD savaş uçaklarının 17 Eylül'de Esed rejimini vurarak 80'e yakın askerini öldürmesinin ardından 19 Eylül'de Esed rejiminin "Ateşkes bitti" açıklamasıyla başlayan Halep katliamı devam ediyor.Tarihinin en kanlı günlerini yaşayan Halep'te 10 gündür 500'e yakın sivil katledildi, binlerce sivil yaralandı. Tıbbi malzeme eksikliği çeken hastanelere bile bomba yağdıran Rusya ve Esed rejiminin saldırıları sonucu yaralananlar da tedavi edilemiyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ise, Halep için acil toplanma kararı alsa da, toplantıdan "Kavga sesleri" dışında bir sonuç çıkmadı. ABD ve Rusya'nın birbirini suçladığı görüşmeler, Halep'e çözüm bulamadı.Dün akşam saatlerinde ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Halep'e ilişkin bir açıklama yapıldı. Dışişleri'nden yapılan yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Suriye'deki son durumu ele aldığı belirtildi.

Rusya, Suriye'deki saldırıları ve çatışmaları durdurmazsa; ABD olarak, Rusya ile ikili anlaşmalarımızı durdurmaya hazırız.

"Derin endişe içerisindeyiz"Kerry, Lavrov'a, Halep'te Rusya ile Suriye rejiminin hastenelere, su şebekelerine ve diğer sivil altyapı ünitelerine saldırılarını sürdürmesiyle daha da kötüleşen durumla ilgili derin endişelerini dile getirdi."Sorumluluk Rusya'nın omuzlarında"Açıklamada, "Bakan, ABD ile müttefiklerinin, sivillerin yaşam alanlarına atılan sığınak delici ve yakıcı bombalar da dahil mevcut durumdan Rusya'yı sorumlu tuttuğunu açık şekilde dile getirdi." ifadeleri de yer aldı.Halep'teki saldırıların durması ve insani yardımların geçişine izin verilmesi noktasında sorumluluğun Rusya'nın omuzlarında olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:"Bakan Kerry, Rusya'nın Halep'teki saldırıları durdurmak için gerekli adımları acilen atmaması ve çatışmaların durdurulması anlaşmasını yenilememesi durumunda ABD'nin, Suriye kapsamında Rusya ile ikili anlaşmalarını durdurmak için hazırlıklar yaptığını Bakan Lavrov'a iletti."

  • Halep'te 7 doktor kaldı
  • Suriye'nin Halep kentinde sivillerin ve sağlık kuruluşlarının hedef alınması nedeniyle çok sayıda can kaybı yaşanıyor.
  • BM Çocuklara Yardım Fonundan (UNICEF) yapılan açıklamaya göre, 23 Eylül Cuma gününden bu yana Halep'in doğusundaki saldırılarda en az 96 çocuk hayatını kaybetti, 223 çocuk ise yaralandı. Yaklaşık 250 bin kişinin yaşadığı ve ağır bombardıman altındaki bölgede ameliyat yapabilecek sadece 7 doktorun kaldığı belirtiliyor.