Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​ABD'li asker İsrail Büyükelçiliği önünde Gazze için kendini yaktı

26 Şubat 2024 11:11:29
ABD Hava Kuvvetleri mensubu olan bir asker, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde kendini ateşe verdi. Olayın Gazze'deki soykırıma karşı bir protesto olduğu belirtildi.

ABD Hava Kuvvetleri'nde görevli 25 yaşındaki Aaron Bushnell'un, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde kendini ateşe verme protestosu sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Görüntülerde, kamuflaj giyen Bushnell, ABD Hava Kuvvetleri'nde görevli olduğunu belirterek, "Artık soykırıma katılmayacağım." dedi.

Bushnell, "Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak Filistinlilerin işgalcilerinin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil." şeklinde konuştu.

'Filistin'e özgürlük'

Büyükelçiliğin önüne gelen Bushnell, başından aşağı benzin döktü ve kendini ateşe verdi. Olay sırasında, "Filistin'e özgürlük!" sloganları atıldı.

Görüntülerde, Büyükelçilik polisinin müdahalesi ve yangın söndürme çabaları da yer aldı.

Yetkililer, olayın bildirilmesinin ardından hızla müdahale edildiğini ve Bushnell'in bölge hastanesine kaldırıldığını açıkladılar. Ancak, Bushnell'in kimliği ve durumu hakkında detaylı bilgi verilmedi.

VF kat sağ