Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2438.19
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD''li Connor Türk doktorlar sayesinde duyuyor!

3 yaşındaki ABD’li Connor Manser''in duyabilmesi için ABD''de imkan sağlayamayan doktorlar Connor''u Hacettepe''ye gönderdi. Başarılı bir ameliyat geçiren ABD''li minik çocuk artık duyuyor.
ABD''li Connor Türk doktorlar sayesinde duyuyor!
10 Ekim 2018 06:47:00
3 yaşındaki ABD’li Connor Manser''in duyabilmesi için ABD''de imkan sağlayamayan doktorlar Connor''u Hacettepe''ye gönderdi. Başarılı bir ameliyat geçiren ABD''li minik çocuk artık duyuyor.

Türk doktorlar, doğuştan işitme sinirlerinin gelişmemesine bağlı işitme kaybına yönelik, dünyada sadece Türkiye’de gerçekleştirilebilen kompleks bir ameliyata daha imza attı. Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Sennaroğlu ile Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burçak Bilginer başkanlığındaki ekip tarafından yapılan ameliyatla, ABD’nin Las Vegas kentinde yaşayan ancak uygun tedavi imkanına sahip olmadığı için Türkiye’ye getirilen 3 yaşındaki Connor Manser da duyma yetisini kazandı. Birden fazla branşın bir arada çalıştığı ameliyatta hastanın, operasyon sonrasında iki kulağında da işitme yetisinin elde edilebildiğini ifade eden Sennaroğlu, kulak implant ve beyin sapı ameliyatlarının dünyanın birçok ülkesinde yapılabildiğini ancak çocuklarda ikisinin bir arada gerçekleştirilemediğine dikkati çekti. Sennaroğlu, “Her iki ameliyatın aynı anda yapılabildiği tek ülke Türkiye ve tek hastane de Hacettepe’dir” dedi.

ŞU ANDA 30 DESİBEL DUYABİLİYOR Tek seferde koklear implant ve beyin sapı ameliyatının bir arada gerçekleştirildiği cerrahinin daha önce 5 hastaya daha yapıldığını aktaran Sennaroğlu, “Bu dünyada yapılan 6’ncı ameliyat ve altısı da Türkiye’de Hacettepe’de gerçekleştirildi” diye konuştu. Sennaroğlu, söz konusu uygulamanın bugüne kadar ikisi ABD’li, biri Mısırlı ve 3’ü Türk hastaya yapıldığını ve hepsinden de başırılı sonuçlar elde edildiğini bildirdi. Sennaroğlu, ailenin Türkiye’ye geldikten sonra gerekli incelemelerin ardından şubat ayının sonunda ameliyata alındığını anlattı. Ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini dile getiren Sennaroğlu, Türkiye’ye geldiğinde hiç duymayan hastanın genel sağlık durumunun şu an çok iyi olduğunu ve her iki kulağından da duyabildiğine işaret ederek, hastanın şu anda 30 desibel duyabildiğini kaydetti.

HOUSE KLİNİK YÖNLENDİRDİ Prof. Dr. Sennaroğlu, “ABD’de yapılan tetkiklerde çocuğun işitme sinirlerinin olmadığı belirlenmiş. Babası, dünyaca tanınan House Klinik’e başvuruyor ve orada da önce implant ve sonrasında beyin sapı ameliyatı yapılması gerektiği belirtiliyor. İki ameliyatın bir arada sadece Hacettepe’de yapılabileceğini belirterek, Türkiye’ye yönlendiriliyor” dedi.