Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD'li heyetten Ankara'ya kritik ziyaret!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kaynakları, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetinin yarın Ankara'yı ziyaret edeceği edeceğini bildirdi.
ABD'li heyetten Ankara'ya kritik ziyaret!
28 Mart 2024 12:17:28
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kaynakları, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetinin yarın Ankara'yı ziyaret edeceği edeceğini bildirdi.

MSB kaynakları, ”Terörle mücadele ve ABD’nin PKK/YPG’ye sağladığı destek başta olmak üzere, F-16 tedarik ve modernizasyon süreci, Kongre onayı bekleyen tedarik projeleri gibi hususlarda millî güvenlik hassasiyetlerimizin en üst seviyede dile getirilmesi için fırsat oluşturacağı değerlendirilmektedir” ifadelerini kullandı.

Hava kuvvetlerine ait nakliye uçağının deniz kuvvetlerine verilmesi

Bakanlık kaynakları, Hava Kuvvetlerine ait CN-235 Nakliye Uçağının Deniz Kuvvetlerine verilmesine ilişkin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının harekât, ulaştırma ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Hava Kuvevtleri Komutanlığından 1 yıl süre ile geçici olarak 1 adet CN-235 uçağı tahsis edildi. Bahse konu tahsis işlemi iki komutanlık arasında 2021 yılında imzalanan protokol kapsamında ihtiyaç duyuldukça gerçekleştirilmekte ve kalıcı olarak envanter transferi yapılmamaktadır” açıklamasını yaptı.

Yunan gemisinin Türk bayrağı çekmemesi

Bakanlık kaynakları, sosyal medyada yer alan İzmir Limanı’nı ziyaret eden Yunan Gemisinin Türk Bayrağı çekmemesi paylaşımlarına yönelik ise şu bilgileri paylaştı: “Mütekabiliyet esasları çerçevesinde bizim gemilerimiz de Yunanistan liman ziyareti gerçekleştirdiğinde Yunan bayrağı çekmiyor.”

Bazi gemi ve denizaltıların test ve eğitim gemisi sınıfına ayrılması

Bakanlık kaynakları ayrıca, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında bazı gemi ve denizaltıların test ve eğitim gemisi sınıfına ayrılmasını değerlendirdi. Kaynaklar, “Yavuz Sınıfı Fırkateynlerden TCG YAVUZ ve TCG FATİH'in (FFGH), Doğan Sınıfı Hücumbotlardan TCG TAYFUN ve TCG VOLKAN'ın (PGFG), Engin Sınıfı Mayın Avlama Gemilerinden TCG EDREMİT'in (MHC); ekonomik ömürlerinin sonuna yaklaşmaları ve cihazlarının demode olmasına bağlı olarak harekât etkinliklerinin azalması nedeniyle eğitim/test gemisi olarak kullanılabilmeleri maksadıyla mevcut tip göstergeleri, yardımcı sınıf gemileri tanımlayan bir tip göstergesi olan “AG” olarak belirlenmiştir” dedi.

Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatının 2024 yılında icra edilmemesi

Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatının 2024 yılında neden icra edilmeyeceği konusuna da değinen Bakanlık Kaynakları, “NATO Güvenlik Yatırımları Programı kapsamında Mayıs 2023 ile Mayıs 2025 tarihleri arasında 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda (Konya) gerçekleştirilmekte olan Konya Havaalanı Ana pist restorasyonundan dolayı 2024 yılı Uluslararası Anadolu Kartalı Eğitimi icra edilmeyecektir. Uluslararası Anadolu Kartalı Eğitimi’nin 2025 yılının Haziran ayında 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında icra edilmesi planlanmaktadır. Millî Anadolu Kartalı Eğitimi ise uçaklar kendi meydanlarından kalkış-iniş yapacak şekilde 15-26 Nisan 2024 tarihleri arasında icra edilecektir” açıklamasını yaptı.

BM’nin Gazze kararı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin, Ramazan ayı süresince Gazze’de ateşkes ilan edilmesi ve Gazze’ye insani erişim sağlanması kararını olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Beklentimiz, İsrail’in bu karara uymasıdır. Fakat Gazze’de artarak yaşanan zulmün son bulması adına kalıcı ateşkesin ilan edilmesi kaçınılmazdır. Uluslararası toplumu, kendi gözleri önünde yaşanan toplu katliamlara karşı ortak bir tutum sergilemeye ve vahşeti durdurmaya çağırıyoruz.