Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Aç köpek' davası

Can Tanrıyer, eski eşi Petek Dinçöz'ün menejeri Eyüp Kanat'a twitter'dan attığı "aç köpek" tweet'i davlık oldu
'Aç köpek' davası
13 Şubat 2016 11:10:00
Can Tanrıyer, eski eşi Petek Dinçöz'ün menejeri Eyüp Kanat'a twitter'dan attığı "aç köpek" tweet'i davlık oldu

İsmail Zelvi'nin haberi

Can Tanrıyar, yıllarca İbrahim Tatlıses'in menajerliğini yapan Eyüp Kanat'a da dava açtı. Davacı Tanrıyar, Tatlıses'in yanı sıra Petek Dinçöz'ün de menajeri olan Eyüp Kanat'ın twitterdan, 'Ne oldu Can Tanrıyar Efendi? Petek Hanım'a sahip çıktık mı diye kudurdun. Şimdi söyle bakalım aç köpek sen misin yoksa ben miyim?" diye tiweet atarak kendisine ağır hakaret edildiğini iddia ederek 10 bin lira istedi. Davalı Eyüp Kanat ise attığı bu tweetin hakaret içermediğini, eleştiri sayılabileceğini belirterek davanın reddini istedi.

"AÇ KÖPEK SEN MİSİN YOKSA BEN MİYİM?"

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne avukatı Hande Var aracılığıyla dava açan Can Tanrıyar'ın dava dilekçesindeki iddialara göre iki çocuk babası olan Tanrıyar, aradan 10 yıl geçtikten sonra Petek Dinçöz'le boşandı. Başka birisiyle evlenmesine rağmen Petek Dinçöz'ün Can Tanrıyar'a saldırıları sona ermedi. Bunun yanı sıra Petek Dinçöz'ün menajerliğini yapan Eyüp Kanat da bu saldırılara dahil oldu ve attığı tweetle Tanrıyar'a ağır hakaret etti. Eyüp Kanat 29 Nisan 2015 tarihinde twitterdan, "Ne oldu Can Tanrıyar Efendi? Petek Hanım'a sahip çıktık diye mi kudurdun? Şimdi sen söyle bakalım aç (köpek) sen misin yoksa ben miyim?" diye tweet attı. Eyüp Kanat'ın attığı bu tweet bir çok internet sitesinde paylaşıldı. Davalı Eyüp Kanat'ın attığı bu tweete Samet D. adlı bir kullanıcı cevap verdi. Samet D., "Eyüp abim, herkes ne mal olduğunu öğrendi o kişiliksizin. Rabbim tez zamanda canını alsın da kurtulalım bu şahsiyetsizden ve sen her zaman adam hasısın. Karı gibi dönekli yapan, kadınlara saldırıp dansözlük yapanlar aynaya bakabiliyorlar mı acaba?" diye yazdı. Samet D.'nin Eyüp Kanat'a yazdığı cevap niteliğindeki bu tweeti de Petek Dinçöz Fan Club sayfasında yer aldı. Can Tanrıyar'ın avukatı Hande Var, davalı Eyüp Kanat'ın müvekkiline twitterdan çok ağır hakaret ettiğini belirterek davalı aleyhine 10 bin lira manevi tazminata hükmedilmesini istedi.

HAKARET DEĞİL AĞIR ELEŞTİRİ

Davalı Eyüp Kanat'ın avukatı Hayati Şahin de cevap dilekçesinde Can Tanrıyar'ın açtığı manevi tazminat davasının reddini istedi. Müvekkili Eyüp Kanat'ın yıllarca İbrahim Tatlıses'in menajerliğini yaptığını ve suçlamaların gerçek dışı olduğunu iddia eden avukat Hayati Şahin, "Müvekkilimin attığı bu tweet sebepsiz yere olmadı. Davacı daha önce sahibi olduğu 'www.ucankus.com' adlı sitede müvekkilim aleyhine haber yaptı. Müvekkilim aynı zamanda Petek Dinçöz'ün de menajeridir. Davacıya hakaret etmemiştir. Müvekkilimin attığı tweet ancak eleştiri sayılabilir. Bu tweet hakaret içermez. Attığı tweette 'efendi' diyerek aslında davacıyı yüceltmiştir. Bu söz dizisi ağır ve sert olmakla birlikte hakaret olarak nitelendirilemez. Ancak kötü bir benzetme olabilir. Aç köpek kim sorusunu yöneltmiştir. Sen misin ben miyim diye bir şahsa hakaret edilmez. Davanın reddini istiyoruz" dedi.