Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2439.91
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Acun Ilıcalı'nın serveti İngiltere'de gündem oldu

İngiliz FLW sitesinin haberine göre, Championship takımlarından Hull City'i satın alan Acun Ilıcalı'nın servetinin yaklaşık 100 milyon dolar olduğu belirtiliyor.
Acun Ilıcalı'nın serveti İngiltere'de gündem oldu
26 Eylül 2023 08:10:29
İngiliz FLW sitesinin haberine göre, Championship takımlarından Hull City'i satın alan Acun Ilıcalı'nın servetinin yaklaşık 100 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

Ünlü medya patronuAcun Ilıcalı, medya sektöründen gelerek özel hayatı kadar futbola olan ilgisiyle de dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl Championship'den Hull City'i satın alarak büyük bir yatırıma imza atan Ilıcalı, İngiltere'de gündemdeki isimlerden biri haline geldi.

Ilıcalı'nın Hull City'i satın alması, hem Türkiye'de hem de İngiltere'de büyük ilgi gördü. İngiliz FLW sitesi, bu önemli gelişmeyi yakından takip ediyor.

100 milyon dolar olduğu iddia ediliyor

Sitede yer alan bir makalede, Acun Ilıcalı'nın Türkiye'deki işleri, uluslararası prodüksiyonlar ve medya yayınları hakkında bilgi veriliyor. FLW, Ilıcalı'nın servetinin yaklaşık 100 milyon dolar olduğunu iddia ediyor.

haftanın sonunda İngiltere Championship'te mücadele eden Hull City, Premier Lig'e yükselme hedefiyle çıkılan maçlarda başarılı bir performans sergiliyor. Topladığı 15 puanla 4. sırada bulunan Hull City, 8 haftada 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti.

acun-ilicali_964c87bf3fd8523a3991146a2dd45263.jpg

Acun Ilıcalı kimdir?

29 Mayıs 1969'da Edirne'de doğan Ali Acun Ilıcalı, Türk televizyonculuk, sunuculuk, iş dünyası ve medya patronluğunda etkin bir rol oynayan tanınmış bir kişiliktir. Aynı zamanda ACUNMEDYA Grubu ve Exxen platformunun kurucusu olarak bilinir. Ayrıca TV8 televizyon kanalının, Hull City AFC ve Shelbourne FC futbol takımlarının da sahibidir.

Ilıcalı'nın hayat hikayesi, spor muhabirliğinden medya patronluğuna kadar uzanır ve belgeseller, kitaplar ve programlar tarafından konu edilmiştir. Kendisi birçok farklı alanda binlerce ödül kazanmış ve son 15 yıldır Türkiye'nin en güvenilir isimlerinden biri olarak kabul edilmiştir. 2018, 2019, 2020 ve 2021 yıllarında dünyanın en etkili 500 iş insanı arasında yer almıştır.

Ilıcalı, medya dışında sağlık, kozmetik, dijital platformlar, eğitim, tekstil, futbol ve e-ticaret gibi çeşitli sektörlerde küresel yatırımlara sahiptir. Sivil toplum kuruluşlarına verdiği desteklerin yanı sıra kendi sosyal sorumluluk projeleriyle de gündeme gelmiştir.

İlk yılları

Edirne doğumlu olan Ilıcalı, ailesinin aslen Erzurum'un Aşkale ilçesinden geldiğini belirtmiştir. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde öğrenim görmüş, ancak yarıda bırakarak iş hayatına atılmıştır.

Ilıcalı, medya kariyerine 1990'ların sonlarında spor muhabiri olarak başlamıştır. 2002 yılında televizyon kanalları için programlar ve içerikler üretmeye başlamıştır.

Kariyer

Ilıcalı'nın en bilinen projelerinden biri, kendisinin hazırlayıp sunduğu gezi-eğlence programı "Acun Firarda"dır. Bu programla birçok ülkeyi ziyaret etmiş ve büyük bir izleyici kitlesi elde etmiştir.

2004 yılında kendi prodüksiyon şirketi olan ACUNMEDYA'yı kurarak Türkiye'nin önemli prodüksiyon şirketlerinden biri haline gelmiştir. ACUNMEDYA, Türkiye'nin vergi rekortmenleri listesine ilk kez 2008 yılında girmiştir ve her sene ilk 100 içinde yer alarak kendi sektöründe lider olmuştur.

Ilıcalı, Survivor, Var Mısın Yok Musun?, Fear Factor, Yetenek Sizsiniz, O Ses Türkiye, MasterChef, Yok Böyle Dans, Rising Star ve Ninja Warrior gibi dünyaca ünlü formatları Türkiye'ye uyarlayarak büyük başarı elde etmiştir. ACUNMEDYA, TV8 kanalını bünyesine katmış ve TV8'i Türkiye'nin en çok izlenen televizyon kanallarından biri haline getirmiştir.

Ilıcalı'nın uluslararası başarısı, Yunanistan'da prodüksiyonlar yapmasıyla başlamıştır. Yunanistan'da büyük bir izleyici kitlesi elde eden programlar, dünya genelinde büyük ilgi görmüş ve Exathlon adlı yarışma programı birçok ülkede yayınlanmıştır.

ACUNMEDYA, dünya genelinde birçok ülkede farklı programları ve projeleri gerçekleştirmiş ve uluslararası arenada önemli bir rol oynamıştır.

2020-2021 sezonunda Hollanda'nın Fortuna Sittard takımına ortak olarak futbol sektörüne adım atan Ilıcalı, 2022 yılında İngiltere'nin Hull City takımını satın almıştır.

2021 yılında Türkiye'nin dijital platformu Exxen'i kurmuş ve geniş bir içerik yelpazesi sunmaktadır. Exxen, Türkiye'nin sınırlarını aşarak uluslararası arenada da faaliyet göstermektedir.

Kişisel Hayat

Ilıcalı, üç farklı evlilik yapmıştır ve bu evliliklerden dört kız çocuğu sahibidir. Ilıcalı, spor arabalar, motosikletler ve yarış tekneleri gibi hız ve adrenalinle ilgili hobileriyle de tanınır. Ayrıca Fenerbahçe'yi tutan tutkulu bir futbol ve basketbol fanatiği olarak bilinir. Mustafa Ilıcalı'nın yeğeni olan Acun Ilıcalı'nın hayatı ve kariyeri birçok belgesel, kitap ve program tarafından ele alınmıştır.