Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2445.29
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Adalet Sarayı'na silahlı saldırı

İtalya'nın Milano kentinde, sanık olduğu belirtilen bir saldırgan, şehrin merkezindeki Adalet Sarayı'nda hakim dahil, dört kişiyi öldürdü
Adalet Sarayı'na silahlı saldırı
09 Nisan 2015 15:24:00
İtalya'nın Milano kentinde, sanık olduğu belirtilen bir saldırgan, şehrin merkezindeki Adalet Sarayı'nda hakim dahil, dört kişiyi öldürdü
AFP'nin İtalyan medyasına dayandırdığı haberde, saldırganın bir iflas davasında yargılandığı ifade edildi. İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, scooter ile olay yerinden kaçmaya çalışan saldırganın polis tarafından yakalandığını duyurdu.
İtalya'da Milano adliyesindeki silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı dörde yükseldi.
Milano Adalet Sarayı'nda bugün düzenlenen silahlı saldırıda vurulan iflas davalarına bakan hakim Fernando Ciampi, avukat Lorenzo Alberto Claris Appiani ile hastaneye ağır yaralı olarak kaldırılan bir kişinin daha tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği açıklandı.
Adliyedeki olay sırasında bir kişinin de yaşanan panik nedeniyle kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiği bildirildi. Yaralı bir kişinin de hastanede tedavi altında olduğu belirtildi.
Üç kişinin vurulduğu silahlı saldırıyı, bir iflas davasında suçlanan Claudio Giardello isimli kişinin düzenlediği açıklandı. Saldırganın olayın ardından motosikletiyle kaçarken Milano'ya 30 kilometre uzaklıktaki Vimercate'de yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.
Saldırgan Giardello'nun 57 yaşında olduğu ve inşaat işleriyle uğraştığı bildirildi. Giardello'nun bir dönem avukatlığını da yapan Valerio Maraniello, eski müvekkilini psikolojik sorunları olduğu için savunmayı bıraktığını açıkladı.
Saldırının ardından ülkenin önemli kentlerinden Milano'daki adliye binasına silahlı birinin girmesi güvenlik zaafı konusunda tartışmalara yol açtı.
Adalet Bakanı Andrea Orlando, "Sıradan bir kişinin silahla Adalet Sarayı'na girmesi düşünülemez" dedi. Bir görgü tanığı, bina girişindeki detektörün bu sabah arızalandığını, saldırganın buradan adliyeye girmiş olabileceği dile getirildi.