Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2478.30
BIST 100
10560.2
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Abartı egzoz takan ehliyetsiz sürücüye ceza yağdı

Adana'da aracına "abart egzoz" takan ve polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan ehliyetsiz sürücüye 27 bin 345 lira ceza kesildi.
Abartı egzoz takan ehliyetsiz sürücüye ceza yağdı
08 Eylül 2023 20:20:06
Adana'da aracına "abart egzoz" takan ve polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan ehliyetsiz sürücüye 27 bin 345 lira ceza kesildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı "Yunus" olarak bilinen motosikletli polis timleri, "abartı egzoz" olarak tabir edilen ve aşırı ses çıkaran egzozlardan takılan 01 RR 103 plakalı aracı durdurmak istedi.

"Dur" ihtarına rağmen araçla kaçmaya çalışan sürücü, polisin takibiyle yakalandı.

Ehliyetsiz olduğu tespit edilen sürücüye, Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca toplam 27 bin 345 lira idari para cezası uygulandı.

Araç çekici çağrılarak yediemin otoparkına çekildi.

Abartı egzoz

Abartı egzoz, otomobillerde kullanılan bir egzoz sistemidir ve genellikle performans ve ses açısından standart egzoz sistemlerinden farklıdır. Abartı egzoz, aracın motorundan gelen egzoz gazlarını tahliye ederken daha fazla ses ve performans elde etmeyi amaçlayan bir tasarıma sahiptir.

Bu tür egzoz sistemleri genellikle aşırı gürültü ve çevre kirliliği nedeniyle eleştirilirler. Bu nedenle birçok ülkede abartı egzoz kullanımını düzenleyen yasalar bulunmaktadır. Bazı ülkelerde aşırı ses çıkaran veya emisyonları fazla olan abartı egzoz sistemleri yasa dışı kabul edilir ve sürücülere cezalar uygulanabilir.

Abartı egzoz sistemleri, otomobil tutkunları arasında popüler olabilir, çünkü daha güçlü bir motor sesi ve daha iyi performans sunabilirler. Ancak bu tür sistemleri kullanırken yerel yasalara ve düzenlemelere dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, aşırı gürültü ve çevre kirliliği nedeniyle toplum üzerinde olumsuz etkilere neden olabileceğini unutmamak önemlidir.