Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon belli oldu!

Afrika Uluslar Kupası'nda ev sahibi Fildişi Sahili, Nijerya'yı 2-1 yenerek şampiyon oldu!
Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon belli oldu!
12 Şubat 2024 09:28:01
Afrika Uluslar Kupası'nda ev sahibi Fildişi Sahili, Nijerya'yı 2-1 yenerek şampiyon oldu!

Afrika Uluslar Kupası'nda heyecan doruktaydı! Abidjan'daki Alassane Ouattara Stadyumu'nda gerçekleşen finalde, Fildişi Sahili ile Nijerya karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelede Fildişi Sahili, rakibini 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Maçın ilk yarısında dengeyi sağlayan Nijerya, Troost-Ekong'un golüyle öne geçti. Ancak Fildişi Sahili, ikinci yarıda baskılı bir oyun sergileyerek Kessie ve Haller'in golleriyle skoru lehine çevirdi ve şampiyonluk sevinci yaşadı.

Süper Lig'den 3 oyuncu kupayı kazandı

Fildişi Sahili'nin bu başarısında Süper Lig'den gelen 3 oyuncunun payı büyük oldu. Galatasaray'dan transfer edilen Serge Aurier ve Gaziantep FK forması giyen Max Gradel ile Trabzonsporlu Nicolas Pepe, takımlarını şampiyonluğa taşıyan isimler arasında yer aldılar.

Üçüncülük maçında kazanan Güney Afrika oldu

Üçüncülük maçında ise Güney Afrika ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti karşı karşıya geldi. Normal süresi golsüz sona eren mücadelede Güney Afrika, seri penaltı atışlarında rakibini 6-5 mağlup ederek turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.

Fildişi Sahili'nin üçüncü kez kazandığı bu prestijli kupada toplam 566 gol atıldı ve futbolseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

VF kat sağ