Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2393.04
BIST 100
10244.4
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

AK Parti Sözcüsü Çelik''ten önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK ve MYK toplantılarının ardından açıklama yaptı. Çelik, İranlı Komutan Süleymani''nin öldürülmesi ile ilgili, "Orta Doğu coğrafyasındaki ve uluslararası ilişkiler denklemini doğrudan etkileyecek sonuçlar doğurdu." dedi.
AK Parti Sözcüsü Çelik''ten önemli açıklamalar
06 Ocak 2020 18:23:00
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK ve MYK toplantılarının ardından açıklama yaptı. Çelik, İranlı Komutan Süleymani''nin öldürülmesi ile ilgili, "Orta Doğu coğrafyasındaki ve uluslararası ilişkiler denklemini doğrudan etkileyecek sonuçlar doğurdu." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK ve MYK toplantılarının ardından açıklama yaptı. Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ŞEHİT CENAZELERİNE KATILIMLAR

Bütün şehitlerimiz için aynı tören uygulanmaktadır. Cemevinden kaldırılmıştır, camiden kaldırılmıştır gibi vurgular da yanlıştır. Devlet şehit ailesinin isteğine göre töreni yapmaktadır.

ANNELERİN HDP BİNASI ÖNÜNDEKİ EVLAT NÖBETİ

Her zaman yakından takip ettiğimizi bir kere daha ifade ediyoruz. 3 Eylül'de başlayan bu eylem, 126. gününe girdi. Bazı anneler çocuklarına kavuştu, bazı anneler kavuşmayı bekliyor. Anneliğin ideolojisi olmaz, anneliğin siyaseti olmaz. Vicdanı olan herkesin, Diyarbakır annelerinin çağrısına destek vermesi gerektiğini düşünüyoruz.

KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE

Kadına şiddet konusu, bu yıla yeni girmemize rağmen ilk günlerde de çeşitli haberlerle gündeme geldi. Hukuki anlamda biliyorsunuz; 6284 sayılı kanunu çıkarmıştık. Son derecede takdir gördü. Emniyet ve Jandarma personeline bu konuda eğitim veriliyor.

En son Aile, Çalışma ve Sosyal Bakanlığımız, Adalet ve İçişleri Bakanlığımız 75 maddelik bir eylem planı ortaya koydu. Parti olarak bu planı son derece önemsiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı da burada rol üstleniyor.

KASIM SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

Şiddeti tırmandıracak eylemlerden uzak durulmalı. Şiddet döngüsünün artmaması gerekiyor.

Ortadoğu denklemini etkileyecek sonuçlar doğdu. Irak dış müdahalelerden arındırılmalı. Saldırıyla yeni birtakım şiddet oluşumlarını önümüze getirebilecek safhaya geçildiği görülmektedir.

LİBYA'YA ASKER GÖNDERME HAZIRLIĞI

İçimizde bazı siyaset parti temsilcileri çıkıyorlar, bilgisiz şekilde konuşuyor. 2259 sayılı Birleşmiş Milletler kararının radikal yapıya meşruluk verecek hali yok.

Libya'da yeniden, daha tehlikeli bir şekilde iç savaşa dönüşme ihtimali olan çatışma yoğunlaşması olduğunu görüyoruz. Burada bizim sorumluluklarımız var. Ortak tarihimiz ve ortak geleceğimiz olan bir ülkeden bahsediyoruz.

Hafter'e bağlı güçler çözüm çabalarına destek vermiyor. Yunanistan'dan Hafter'e ziyareti iyi düşünmemiz lazım.

Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin istediği desteği Türkiye verecektir. Bu haklarımız açısından son derece gerekli bir adımdır.

Burada herhangi bir işgal gücü olarak bulunmuyoruz. Ayrıca burada Türkiye'ye düşmanlık ederek Hafter'i destekleyen ülkelerle herhangi bir çatışmamız söz konusu değil.

Doğu Akdeniz'de niye yoksunuz diyenler anlaşmayı imzaladığımız zaman iyi oldu diyorlar ama anlaşmayı korumamız için asker göndermemiz gerektiği zaman karşı çıkıyorlar. Anlaşmaları imzalıyoruz, diplomatik çabalarımızı sürdürüyoruz, Türkiye'nin sahadaki gücünü de tereddütsüzce irade olarak ortaya çıkmaktadır.

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Kanal İstanbul herhangi bir şekilde Montrö ile çelişmiyor. Bu proje tamamlandıktan sonra tabii ki Boğazlar gemi trafiğine açık olmaya devam edecektir.

ADALET BAKANI GÜL'ÜN SÖZLERİ FETÖ İLE MÜCADELE HAKKINDAKİ SÖZLERİ

FETÖ ile mücadele noktasında ne kadar hassas olduğumuzu gösteren bir şey. Biz, FETÖ'ye bağlı bütün unsurların devlet hayatından muhakkak uzaklaştırılması gerektiği, cezalandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Burada önemli olan esasla birlikte, mücadele usulünü korumamız gerekiyor.

FETÖ, ilginç ve son derece girift bir yapı. Hemen hemen her terör yapılarına sızabilen, saklanabilen bir yapı. FETÖ'nün zaman zaman bu mücadeleyi kendisinden uzaklaştırmak için, çerçeveyi dar tutmaya yönük ya da mücadeleyi sulandırmak için çeşitli taktikleri var. Bütün bunlar gözetilerek yargı kararları konusunda mevcut yapıyı ıskalamayacak bir süreç konusunda hassasiyetidir.