Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

AK Parti tabanını genişleteceğiz

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, genel kongrenin 2021 yılında yapılacağını belirtti. Kandemir, “Geniş toplumsal tabana kadrolarımızda da yer vererek çok daha yüksek hedeflere ulaşacağız” dedi.
AK Parti tabanını genişleteceğiz
28 Kasım 2019 18:31:00
AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, genel kongrenin 2021 yılında yapılacağını belirtti. Kandemir, “Geniş toplumsal tabana kadrolarımızda da yer vererek çok daha yüksek hedeflere ulaşacağız” dedi.

Neşat GÜNDOĞDU/ANKARA

7. Olağan Kongre hazırlıkları hakkında gazetelerin Ankara temsilcilerine bilgi veren AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti. Genel Kongre’nin 2021’de yapılacağını söyleyen Kandemir, 2020 Şubat ayının başında ilçe, Ağustos ayında ise il kongrelerimize başlanacağını duyurdu. Kadroları yeni sisteme göre tahkim edeceklerini kaydeden Kandemir, “2023 seçimlerine bizi taşıyacak kadroları çok geniş bir istişare ile oluşturacak ve toplumun bütün katmanlarının teşkilatta temsil edilmesini sağlayacağız. 18 sene boyunca partimizde emek vermiş arkadaşlarımızı da bu siyasal yapım sürecinin içinde tutacak ayrıca kadın ve gençlere daha fazla fırsat vereceğiz. Milletin sesine kulak vereceğimiz bir ekip oluşturacağız. Genel Başkanımızın talimatı bu. Buna uygun olarak çalışma metodolojimizi de yeniliyoruz" dedi.

Türkiye’nin en büyük teşkilatı bizde

Her bölgede ölçülü dengeli hayatı ile siyasal duruşumuza katkı sağlayacak Ömerler ve Haticeler bulmaya çalıştıklarının altını çizen Kandemir, “Duruşu, tarzı ile Türkiye’yi büyütecek isimleri tespit etmeli ve kadrolarımıza dâhil etmek için ekiplerimizi çalışıyor. Zaten çok nitelikli kadrolarımız var. Buralara yeni arkadaşları da dahil etmenin çabası içinde olacağız. AK Parti teşkilatlanma anlamında Türkiye’nin en güçlü siyasi hareketi. Mahalle, ilçe ve il teşkilatlarında haftalık toplantı yapan toplam 2 milyon 177 bin 493 arkadaşımız var” bilgisini verdi.

Tabanımızı genişleteceğiz

Seçim sonuçlarında sadece teşkilatların etkili olmadığını belirten Kandemir, “Bazı yerlerde teşkilatımız bizi uyarmıştı. Biz sadece seçime bakarak değil görev aldığı süre içerisinde arkadaşlarımızın nasıl bir performans gösterdiğine ve bizleri doğru yönlendirip yönlendirmediği gibi kriterlere toptan bakıyoruz. Bunların sonucuna göre birtakım takviyeler yapıyoruz. Teşkilatın performansını direkt Sayın Cumhurbaşkanımız takip ediyor. Bu arkadaşlarımızın tamamın hiçbir maaş almadan bir görev ahlakı içerisinde hareket ediyor. Son parti süreçleri ortaya çıkmada önce geniş toplumsal kesim üzerinde araştırmalar yaptık. Geniş toplumsal tabana kadrolarımızda da yer vererek çok daha yüksek hedeflere ulaşacağız” dedi.

Yeni oluşumlar gündemimizde değil

Yeni parti iddialarına da cevap veren Kandemir, “Yeni oluşumlar bizim gündemimizde değil. Henüz tüzel bir kişiliği olmayan, söylemi olmayan yapıları değerlendiremeyiz. Geçmişte farklı siyasi partilerde olan, milletin teveccüh gösterdiği, partimizin duruşuna uygun olanları da aramızda görmek isteriz. Teşkilatlarımızda yolsuzluk ve liyakatsizlikle ilgili bize ulaştırılan şeylere hemen müdahale ediyoruz. Ayrıca üyeleri siyaset yapım sürecinin bir aracı haline getirmek istiyoruz. Onların yönlendirmelerini, taleplerini, katkılarını, beklentilerini karşılayabileceğimiz bir sistem üzerinde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.