Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

AK Parti'den ABD'ye uçak gemisi tepkisi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail-Hamas çatışması sonrası ABD uçak gemisinin İsrail'e yönelmesine tepki göstererek, "Uçak gemileri gönderilerek ne yapılacak? Gazze'yi mi bombalayacak?" dedi.
AK Parti'den ABD'ye uçak gemisi tepkisi
12 Ekim 2023 17:30:00
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail-Hamas çatışması sonrası ABD uçak gemisinin İsrail'e yönelmesine tepki göstererek, "Uçak gemileri gönderilerek ne yapılacak? Gazze'yi mi bombalayacak?" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "Uçak gemileri gönderilerek ne yapılacak? Gazze'yi mi bombalayacak? Şimdi bir de oraya uçak gemisi göndermenin verdiği mesaj sivillerin hayatını korumaya dönük mesaj vermiyor." açıklamasında bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Görüntü hepimiz için üzüntü verici. Buraya gelinen noktaya bir anda gelinmemiştir. Bombalamalar bir an önce durmalı.

Gazze'nin topyekün cezalandırılması hukuka aykırıdır. Bütün bu tabloyu oluşturan şey; 1967 sınırlarına dayanan iki devletli çözümün olmamasıdır. Gelinen nokta, çok daha vahim olayların ortaya çıkabileceğini gösteriyor. Gazze’nin tam anlamıyla kuşatılması uluslararası hukuka aykırıdır. Gazze’ye su ve elektriğin kesilmesi insanlığın vicdanına aykırıdır. Bunun meşru görülmesi kabul edilemez.

Refah Sınır Kapısı'nın bombalanması oradaki insanları mezara gömme gibi bir anlayışı getirir. İsrailli çocukların rahat uyuması için Filistinli çocukların ölmesi gerekmiyor.

elik_f4b9256be8a31ec7ff57430dd2abde61.jpg

ABD'ye tepki

Uçak gemileri gönderilerek ne yapılacak? Gazze'yi mi bombalayacak?

Elinde uçak gemisi olan devlet kendisine yakın gördüğü devlet çatışmaya girdiğinde gemi gönderince uluslararası hukuku nasıl koruyacağız. Akdeniz'de zaten Suriye meselesi başladığından beri her taraf savaş gemisi ile dolu. Şimdi bir de oraya uçak gemisi göndermenin verdiği mesaj sivillerin hayatını korumaya dönük mesaj vermiyor. Yapılması gereken masumların hayatını koruyacak şekilde barışın altını çizmektir. Oraya başka devletlerin göndereceği her savaş gemisi şiddet sürsün diyenlere vesile olacaktır. Bunun İsrail'e de faydası yok. Bütün taraflarda sivillerin hedef alınmasına karşıyız.

VF kat sağ