Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2401.80
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

AK Parti''den yerel seçim sonuçlarına ilişkin açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yerel seçim sonuçlarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yavuz, "Demokrasi tarihimizin en büyük şaibelerinden biridir bu seçim" dedi.
AK Parti''den yerel seçim sonuçlarına ilişkin açıklama
02 Nisan 2019 18:50:00
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yerel seçim sonuçlarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yavuz, "Demokrasi tarihimizin en büyük şaibelerinden biridir bu seçim" dedi.

Yavuz'un açıklamaları:

Biz ayrıca bir sonuç alım sistemi kurduk ve bütün bu girişleri karşılaştırdık. Teşkilat mensubu arkadaşlarımız üzerinden verileri bir sisteme aldık. Çelişkiyi görünce hemen sürece ilişkin hazırlıkları yapmaya başladı arkadaşlarımız.

"Demokrasi tarihimizin en büyük şaibelerinden biridir bu seçim"

İlk incelemede çok ilginç verilerle karşılaştık. Gerçekten demokrasi tarihimizin en büyük şaibelerinden biridir bu seçim dersem herhalde abartmış olmam.

Çok büyük hatalar, usulsüzlükler var. Hataları belirleyelim ve gerekli kurullara iletmek üzere itirazlarımızı yapalım istedik. Bu doğrultuda maddi hataları belirledikçe düzeltme yoluna gittik. Geçersiz oyların İstanbul'da yeniden sayılmasına ilişkin dilekçemizi verdik. Yargı gözetiminde işleyen bir süreç var.

Sancaktepe'de oyların yeniden sayılması için müracaatta bulunduk, CHP de bir müracaatta bulundu ve Sancaktepe Belediyesi'ne ilişkin oyların yeniden saıtlmasını talep etti. Sancaktepe bizim talebimizi reddetti, büyükşehir talebimizi incelemeye değer bulmadı ama CHP'nin Sancaktepe Belediyesi'ne ilişkin talebini oy çokluğu ile incelemeye değer buldu ve kabul etti.

Emin olun biz dersimize çok iyi çalışıyoruz. Çok titiz bir çalışma yürütüyoruz. Hiç acele etmeden bütün karşılaştırmalar ile maddi hatalar tespit ediliyor. Biz de bunları yer yer paylaşıyoruz sizinle.

"Fark şu an 20 bin 509"

YSK'nın verilerine kadar fark 29 bine kadar çıktı, şu an 20 bin 509. Sadece şurada 7 bin 646 oy var, bizden geçmiş. Biraz bakılsa bize karşı çekilen bu operasyon anlaşılır. Biz diyoruz ki mesele bu kadar açık, gelin hep birlikte bu süreci yürütelim. Gerçek ne ise o ortaya çıksın. Biz verilerimize güveniyoruz, sizin de derdiniz yoksa, gelin bu süreçleri işletelim, yasa çerçevesinde seçim kurulları yapabildiği kadar şeffaf, seçim kurulları kabul ederse kamera ile vatandaşımıza izletsin. Biz gerçek neyse ortaya çıksın istiyoruz.