Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

AK Parti’den yerel yönetimler atağı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yeni proje sayesinde AK Belediyelerin daha iyi hizmet vereceğini söyledi.
AK Parti’den yerel yönetimler atağı
18 May 2019 09:13:00
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yeni proje sayesinde AK Belediyelerin daha iyi hizmet vereceğini söyledi.

Ezgi ÇelikAnkara

AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediyeleri mercek altına alacak olan ‘Yerel Yönetimler Bölge Toplantıları’nın startını veriyor. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın koordinasyonunda düzenlenecek toplantılarda, belediye başkanları eğitime alınacak. Eğitimler, Temmuz ayından itibaren başlayacak. Belediye başkanlarına halkla ilişkiler, kaynak geliştirme, mevzuat, bütçe ve personel yönetimi konularında eğitimler verilecek. Toplantıların ana gündem maddeleri başarılı bir belediyecilik için halkla ilişkiler ve gönül belediyeciliği konuları olacak. Ayrıca sosyal belediyecilik konusu da masaya yatırılacak ve vatandaşın memnuniyeti göz önünde bulundurulacak.

Takipçisi olacağız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK belediyeciliğin, Türkiye ve dünyada bir yerel yönetimler başarısı hikayesi olduğuna çekti. Özhaseki, “Bu başarı hikâyesinin devam etmesi için Genel Başkanımız Erdoğan, 31 Mart seçimleri öncesinde 11 maddelik Yerel Yönetimler Manifestomuzu açıklamıştı. Biz de manifestomuzun yerel yönetimlerde takipçisi olacağız” diye konuştu.

Belediyeler raporlanacak

Yeni belediye başkanlarının seçim dönemindeki projelerini hayata geçirip geçirmediği, bütçeleri, personel giderleri takip edilecek. Projelerin zamanında hayata geçirilmesi konusunda başkanlara zaman zaman uyarılarda bulunacak. Şehrin sorunları dinlenecek, belediyelerin talepleri dikkate alınacak. Cumhur İttifakına zarar verecek her hangi bir söylem ve eylemden kaçınmaları istenecek. Hazırlanan raporlar, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.