Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Akdamar fotoğrafları büyüledi

Akdamar Kutsal Haç Kilisesi Fotoğraf Sergisi sanatseverleri büyüledi. Van’daki Akdamar Kilisesi''ni fotoğraflayan fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, “Cumhurbaşkanlığı himayesinde böyle bir yerin fotoğraflarını çekmek benim sanat hayatımın taçlarından bir tanesi” dedi.
Akdamar fotoğrafları büyüledi
25 Temmuz 2019 09:39:00
Akdamar Kutsal Haç Kilisesi Fotoğraf Sergisi sanatseverleri büyüledi. Van’daki Akdamar Kilisesi''ni fotoğraflayan fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, “Cumhurbaşkanlığı himayesinde böyle bir yerin fotoğraflarını çekmek benim sanat hayatımın taçlarından bir tanesi” dedi.

Koray TAŞDEMİR-İSTANBUL

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen "Akdamar Kutsal Haç Kilisesi Fotoğraf Sergisi ve Tanıtım Kokteyli", Topkapı Sarayı Müzesi'ndeki Aya İrini Kilisesi'nde açıldı. Etkinlikte, Fotoğraf Sanatçısı İzzet Keribar’ın çektiği Akdamar Kilisesi fotoğrafları sergilendi.

Kiliseyi anlatan "Anadolu'nun Saklı Anıtları Gün Yüzüne Çıkıyor: Akdamar" başlıklı filmin izlenmesiyle başlayan açılışta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anadolu'nun farklı inanç ve kültürlerde saklı anıtlarını bir bir gün yüzüne çıkardık. Bunu ülkemizin bir zenginliği olarak gördük” ifadelerine yer verdi.

Çok sayıda sanatsever katıldı

Etkinliğe; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Dr. Çağatay Özdemir, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, Fotoğraf Sanatçısı İzzet Keribar, Ermeni Patrik Kaymakamı Sahak Maşalyan, Türkiye Musevileri Hahambaşı, Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı, Surp Agop Ermeni Hastanesi Vakfı Başkanı, Alevi Dernekler Federasyonu Başkanı, Ortaköy Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Katolik Kilisesi Vakfı Başkanı, Aşkenaz Cemaati Başkanı ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Güzellikleri dünyaya sergileyelim

Türkiye Ermenileri Patriklik Kaymakamı Sahak Maşalıyan, “Akdamar Adası Kutsal Haç Ermeni Kilisesi bin 100 yıllık tarihi geride bırakarak gelecek bin yıllara uzanıyor. Etkinliği düzenleyen yetkililere, Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında ve İletişim Başkanlığı’na teşekkürlerimizi sunuyoruz. Nazik davetleri için minnettarız” şeklinde konuştu.

Bütün dostları Van'a bekliyorum

Van’daki tarihi ve doğal güzelliklerin gezilip görülmesi gerektiğini belirten Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, “Akdamar Kilisesi'yle başlayan tanıtım, diğer eserlerimizin de tanıtımına vesile olacak. Ben bütün dostları Van'a bekliyorum. Ermeni dostlarımızı da eylül ayının ikinci haftası Akdamar Adası'na bekliyoruz” dedi.

Sanat hayatımın taçlarından bir tanesi

Akdamar Kutsal Haç Kilisesi'nin fotoğraflarını çeken İzzet Keribar basın mensuplarına yaptığı konuşmasında, “65 yıldır fotoğraf çekiyorum. Bugün böyle bir mekanda, hem Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından bize sipariş edilen çekimden sonra burada fotoğraf çekmek unutulmayacak bir an oluyor benim için. Sanat hayatımın taçlarından bir tanesi” ifadelerini kullandı.

Sanatseverlerden yoğun ilgi

Proje kapsamında kilise hakkında detaylı tüm bilgilerin, mimari çizim ve fotoğrafların yer aldığı bir kitap basılırken, kiliseyle ilgili yapılmış dijital çalışmaların bir web sayfası altında toplandığı öğrenildi. Sergi, 20 gün boyunca ziyaret edilebilecek.