Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2438.47
BIST 100
10173.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Aksaray'da OSB'de yangın çıktı

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı.
Aksaray'da OSB'de yangın çıktı
16 Ağustos 2023 15:23:01
Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı.

Aksaray'da bir geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı. Alevlere itfaiye ekipleri tarafından müdahale ediliyor.

AA'da yer alan habere göre geri dönüşüm fabrikasında, dönüşüm malzemelerinin bulunduğu depolama alanında çıkan yangını gören fabrika işçileri durumu yetkililere bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ediyor.

yangin_fb68a819f17b22cebcbbad98905f3a67.jpg

Yangın anında yapılması gerekenler, can güvenliğini sağlamak ve yangının hızla yayılmasını önlemek için oldukça önemlidir. İşte yangın anında yapılması gerekenler:

Hemen İhbar Edin: Yangını en yakın acil numara (genellikle 112 veya 110) üzerinden itfaiye, polis ve ambulans gibi acil yardım ekiplerine bildirin. Yangın küçükse ve güvenli bir şekilde müdahale edebiliyorsanız yangın söndürme araçlarını kullanarak alevleri kontrol altına almayı deneyebilirsiniz.

Hızla Tahliye Edin: Yangın çıktığında ilk öncelik, binayı veya tehlikeli alandan hızla tahliye etmektir. Sakin bir şekilde, paniğe kapılmadan yakındaki acil çıkışları kullanarak binayı terk edin. Asansör kullanmamaya özen gösterin.

Kapıları Kapatın: Yangının yayılmasını önlemek için çıkarken kapıları ardınızdan kapalı bırakın. Bu, yangının diğer alanlara geçişini yavaşlatabilir.

Duman Altında Hareket Edin: Eğer duman altında kalırsanız, mümkün olduğunca dumanın yakınında ve zeminde kalın. Duman, sıcak havanın yükselmesi nedeniyle tavana yakın olduğundan zemin seviyesinde daha temiz hava bulabilirsiniz.

Yakıcı Giysileri Çıkarın: Eğer giysileriniz alev aldıysa paniklemeyin, yere yatın ve üzerinizi sarmadan yuvarlanarak alevleri söndürmeye çalışın.

Yangın Kapılarına Uygun Şekilde Yaklaşın: Yangın kapılarından geçerken, kapının sıcak olup olmadığını kontrol edin. Kapak sıcaksa veya dumanla kaplıysa başka bir çıkış yolu arayın.

Tehlikeli Maddelerden Uzak Durun: Yangın sırasında tehlikeli kimyasallardan uzak durun. Patlamaya veya zehirlenmeye yol açabilecek maddelere temas etmekten kaçının.

Yangın Merdivenlerini Kullanın: Yangın merdivenleri, yangın sırasında güvenli bir şekilde binayı terk etmek için kullanabileceğiniz en iyi seçenektir. Asansörleri kullanmaktan kaçının.

Komşularınıza Yardım Edin: Eğer yanınızdaki kişiler yardıma ihtiyaç duyuyorsa ve güvenli bir şekilde yardımcı olabilecekseniz, yardım edin.

Dışarıda Toplanın: Binayı tahliye ettikten sonra, güvende olduğunuzdan emin olmak için belirlenmiş bir toplanma noktasında diğer insanları bekleyin.

Yangın sırasında soğukkanlılığınızı korumaya çalışın ve güvende olmak için gerekli adımları atın. Yangın güvenliği eğitimi almak da, bu tür durumlarla başa çıkmanıza yardımcı olabilir.