Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2430.74
BIST 100
10085.92
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Akseki'deki orman yangınları kontrol altına alındı

Akseki ilçesi Kuyucak Mahallesi'nde dün saat 13.30 sıralarında orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen hava araçları yangına müdahale etti.
Akseki'deki orman yangınları kontrol altına alındı
16 Ağustos 2023 10:22:17
Akseki ilçesi Kuyucak Mahallesi'nde dün saat 13.30 sıralarında orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen hava araçları yangına müdahale etti.

Bakan İbrahim Yumaklı, Antalya'nın Akseki ilçesinde meydana gelen orman yangınının havadan ve karadan yürütülen etkili müdahaleler sonucunda kontrol altına alındığını duyurdu. Yumaklı, ayrıca yangın bölgesindeki soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

antalya-akseki3_30a2eea585f4f0c5d206dc59ce83bebe.jpg

Kuyucak Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Dumanı görenlerin ihbarıyla bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede yayılan alevlere 6 helikopter, 5 uçak, 25 arazöz ve 8 su tankeriyle müdahale edildi.

Helikopter ve uçaklar havanın kararmasıyla çalışmalara ara verdi. Bu araçların yerine bölgeye gece görüşlü 2 yangın söndürme helikopteri sevk edildi.

Helikopterler, denizden aldıkları suyu yanan alanlara taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Yangına, 8 yer ekibi, 34 arazöz, 10 su ikmal aracı, 10 ilk müdahale aracı, 5 dozerle 450 kişilik ekip müdahale ediyor.

Alevlerle mücadeleye, yakın köylerden gelen vatandaşlar da destek veriyor. Değirmenlik köyünden gelerek ekiplere yardımcı olan Muzaffer Demir, AA muhabirine, yangını duyduğunda arkadaşlarıyla kamyonete binip bölgeye geldiğini söyledi.

Demir, "Yangını duyduk, 4-5 arkadaş bölgeye geldik. Daha gelenler de oldu. Kısa bir zamanda arabamla buraya geldik. Biz devletimizi, milletimizi seviyoruz. Çalışan insanlardan da fedakarlık bekliyoruz. Vatandaş olarak küreğimle gelmişim ben buraya. Benim için önce vatanım, milletim ve devletim. Devletim varsa ben varım." diye konuşmuştu.

Antalya ilinin doğusunda yer alan Akseki, Türkiye'nin Antalya iline bağlı bir ilçedir. Akseki, Akdeniz Bölgesi'nde yer almaktadır ve doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve doğal zenginlikleri ile tanınmaktadır. İlçe, dağlık bir coğrafyaya sahip olup, Toros Dağları'nın eteklerinde yer alır.

Akseki'nin tarihi, antik dönemlere kadar uzanmaktadır. Bölgede Roma ve Bizans dönemlerine ait kalıntılar bulunmaktadır. İlçede yer alan tarihi cami, köprü ve diğer yapılar da ziyaretçiler için ilgi çekicidir.

Doğal güzellikleri açısından Akseki, yayla ve doğa yürüyüşleri için tercih edilen bir yerdir. Ilıca Şelalesi gibi doğal güzellikler ilçenin turistik cazibesini artırır. Ayrıca, tarım ve hayvancılık da ilçe ekonomisinin temelini oluşturan faaliyetler arasındadır.

Coğrafi konum

Kardelen çiçeğinin ana yurdu olarak bilinen Akseki ilçesi, Antalya iline bağlı Batı Torosların güneyinde kurulmuş bir ilçedir. Doğusunda Gündoğmuş, Bozkır, batısında Manavgat, İbradı, kuzeyinde Beyşehir, Seydişehir, güneyinde Manavgat ve Gündoğmuş ilçeleri yer alır.

Yüzölçümü; 2390 kilometrekare, rakımı 1050 m'dir (merkez). İlçenin coğrafi yapısı Manavgat Irmağının oluşturduğu büyük bir vadi ile engebeli ve dağlık bir görünüme sahiptir. İlçenin büyük bir çoğ Kartallı Mağara (Bağarcık) Kuyucak, Düdencik Mağarası(Çınardibi), Bucakalan Mağarası, Göktepe Yaylası, Çimi Yaylası, Irmak Vadisi ilçenin diğer çekiciliği olan yerlerdir. Akseki'de; karasal iklim görülür. Ortalama sıcaklık 13,1 derece olup maksimum sıcaklık 36,7 derecedir. Akseki'de kışın sıcaklık -20 dereceye kadar düşebilmektedir.