Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Akşener muhaliflerine kızdı, Erdoğan'ın simgeleşen sözüne sarıldı!

25 Haziran 2023 12:48:46
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masayı ikinci defa tekmelediği kongre konuşmasında parti içi kavgalara yaptığı vurgular dikkat çekti.

Kürsüyü yumruklaya yumruklaya yaptığı konuşmasında “Kapı orada” diyerek muhaliflerini adeta kovan Meral Akşener, sembolik bir ifade ile tavrını ortaya koymaya çalıştı.

Meral Akşener’in Başkan Erdoğan’dan rol çalmaya çalışması ise dikkatlerden kaçmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, girdiği her seçimi kazanan AK Parti’yi kurduğu ilk dönemde söylediği ve kendisiyle bayraklaşan “Partimizi millet kurdu, biz sadece tabelayı astık” ifadesi, Meral Akşener’e can simidi oldu.

Kötü kopya

Akşener, parti içi muhalefete sert çıktığı İyi Parti 3. Olağan Kurultayı’ndaki konuşmasında, “Şunu hiçbir zaman unutmayın. İyi Parti’yi milletimiz kurdu. Bizler sizler sadece tabelayı astık. Kendimizi fasulye gibi nimetten saymayalım. Milletimiz kurdu, biz sadece tabelayı astık.” dedi.

O söz erdoğan'ın mirası

Şiir okuduğu için belediye başkanlığı görevinden alınıp cezaevine atılan Recep Tayyip Erdoğan, 2001 yılında AK Parti’yi kurduktan sonra kendisine yöneltilen “Partinin arkasında kim var?” şeklindeki sorulara hep bu cevabı vermişti.

Erdoğan, 2 Nisan 2002 yılında Ordu’da millete seslendiği konuşmasında, şunları söylemişti:

“AK Parti’yi siz kurdunuz, biz sadece tabelasını astık.”

Başkan Erdoğan’ın siyasete kazandırdığı ve AK Parti’yle bayraklaştırdığı söylemine sarılan Akşener’in kötü kopyası manidar karşılandı. Bu durum, Kılıçdaroğlu'nun omuzlarında ilerleyemeyen Akşener’in, Erdoğan’ın mirası üzerine yol yürüme çabası olarak değerlendirildi.

Kaynak: Haber7