Dolar (USD)
32.23
Euro (EUR)
34.67
Gram Altın
2444.37
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Akşener şehit Çakıroğlu'nun babasını yalancılıkla suçladı

18 Nisan 2023 08:55:41
İYİ Parti'de İstanbul 3. bölge 2. sıradan milletvekili adayı gösterilen Seyithan İzsiz'in, şehit Fırat Çakıroğlu'nun katili Nurullah Semo'ya burs verdiği ve akrabalarının düğününe gittiğinin ortaya çıkması infiale neden olmuştu. Şehidin babası Fuat Mahir Çakıroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sert sözlerle tepki gösterdi. 'Yazıklar olsun' diyen acılı baba "Benim oğlumun kanını kaç paraya sattınız? Bunların Atatürk'le, ülkücülükle, milliyetçilikle işi kalmamıştır" diye isyan etmişti...

İYİ Parti İstanbul milletvekili adayı Seyithan İzsiz'in ülkücü şehit Fırat Çakıroğlu'nun katili PKK'lı Nurullah Semo'ya burs verdiği iddialarına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den yanıt geldi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener İYİ Parti'den milletvekili adayı olan Seyithan İzsiz'in PKK'lı Nurullah Semo'ya burs verdiği iddiasıyla ilgili suskunluğunu bozdu. Ülkücü şehit Fırat Çakıroğlu'nun babasının 'burs' iddiasıyla ilgili konuşan Akşener, iddiaları "külliyen yalan" olarak değerlendirirken "Bu yalanı yayanları mahkemeye verdik" dedi.

Hakkındaki iddialarla ilgili "Fırat Çakıroğlu’nun katiline burs verilmesi külliyen yalan" diyen Akşener sözlerini şöyle sürdürdü: "Seyithan kardeşimin burs verdiği, şehit yakını, genç sayısı şu anda elimdeki rakam 125 kişi. Sadece şehit çocuğu, kardeşi olan gençlerimiz. O arada bir şey çıktı. Kendisi mahkemeye verdi. Denildi ki şehit edilmiş genç bir kardeşimiz, evladımız olan Fırat Çakıroğlu’nun katiline de burs vermiş. Külliyen yalan ve bu yalan için yalanı yayanları mahkemeye verdik. Ama kardeşim bu kadar fitnenin, bu kadar fesadın kime faydası var? Günahtır günah.”

Meral Akşener, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu şehit eden PKK'lı terörist Nurullah Semo'ya, burs verdiğini kabul eden İstanbul 3'üncü bölge 2’nci sıradan milletvekili adayı olan Seyithan İzsiz'in verdiği iftara katılmıştı. İzsiz, programda yaptığı konuşmada PKK’lı Nurullah Semo’nun kimliğini bilmediğini savunarak, birçok kişiye burs verdiğini ve vermeye de devam edeceğini şeklindeki sözlerini Meral Akşener de alkışlamıştı. Salonda Türk Bayrağının ve Atatürk posterinin olmadığı iftar yemeğinde bir konuşma yapan Meral Akşener, Seyithan İzsiz’e iftira atıldığını öne sürerek, İzsiz’in şehit yakınlarına da burs verdiğini ifade etti.

Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Çakıroğlu, Ege Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi olduğu dönemde PKK'lılar tarafından bıçaklı saldırıya maruz kalmış ve saldırı sonrasında hayatını kaybederek şehit düşmüştü.Cinayetin sanığı Nurullah Semo, 880 gün süren yargılanma döneminden sonra terör örgütü üyeliğinden 15 yıl, kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.