Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ali Sabancı ile eşi kaza geçirdi: Durumları ağır

Pegasus Havayolları sahibi Ali Sabancı, Yunanistan'da kaza geçirdi ve yoğun bakıma alınıp entübe edildi. Eşi Vuslat Doğan Sabancı da yoğun bakımda.
Ali Sabancı ile eşi kaza geçirdi: Durumları ağır
25 Ağustos 2023 12:08:45
Pegasus Havayolları sahibi Ali Sabancı, Yunanistan'da kaza geçirdi ve yoğun bakıma alınıp entübe edildi. Eşi Vuslat Doğan Sabancı da yoğun bakımda.

Tatil için Yunan adalarına tekneyle giden Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı’nın kaza geçirdiği öğrenildi.

Yatlarıyla Yunanistan'ın Leros Adası açıklarında tatilde olan Sabancı çifti, akşam yemeği için zodyak botla restorana giderken kayalıklara çarptı.

Ağır yaralanan Sabancı çifti, kaza yerinden tesadüfen geçen teknedekileri tarafından fark edildi. Teknedekilerin müdahalesiyle kurtardığı Sabancı çifti, adadaki hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

ali-sabanci-ve-vuslat-dogan-sabanci-tekne-kazasi-yapti865d1724_0d9e5b045320b9fc2e7cbb2790c51a58.jpg

Ali Sabancı Amerikan Hastanesi'ne getirildi, Vuslat Sabancı da getirilecek

İlk müdahalenin ardından Sabancı çifti, Bodrum'a getirildi. Doktorların yaptığı müdahalede dalağı alınan Ali Sabancı, entübe edilerek yoğun bakıma alındı. Ali Sabancı bugün ambulans helikopterle Bodrum'dan İstanbul'a Amerikan Hastanesi'ne getirilirken eşinin de ilerleyen saatlerde ambulans helikopterle yine Amerikan Hastanesi'ne getirileceği öğrenildi.

Ali Sabancı entübe, Vuslat Sabancı'nın durumu iyiye gidiyor

Ali Sabancı'nın durumunun stabil olduğunu ve dalağının alındığını belirten doktorlar, kaza sırasında yüzünden de ağır darbeler aldığını söyledi. Vuslat Doğan’ın ise sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı.

Sabancı Ailesi

Sabancı ailesi, zengin bir Türk ailesidir. Kendi çalışmasıyla Türkiye'nin en zengin iş adamlarından olan Hacı Ömer Sabancı ile başlar. Ailenin bir kısmı, Hacı Ömer Sabancı'nın kurduğu Türkiye'nin en büyük şirketlerinden olan Sabancı Holding'in yönetimindedir.

Sabancı Holding

Sabancı Holding, 1967 yılında kurulan Türk şirketler topluluğudur.[3] 2020 yılı itibarıyla 40 milyondan fazla müşteriye, 14 ülkede yaklaşık 60 bin çalışan ile hizmet vermektedir.

Şirketin başında Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve CEO Cenk Alper bulunmaktadır.

VF kat sağ