Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Âlimin ölümü âlemin ölümüdür!

Muhammed Nurullah Seyda El-Cezeri vefatının 34. sene-i devriyesinde sevenleri tarafından dualarla anıldı.
Âlimin ölümü âlemin ölümüdür!
13 May 2019 10:32:00
Muhammed Nurullah Seyda El-Cezeri vefatının 34. sene-i devriyesinde sevenleri tarafından dualarla anıldı.

Takva ehlinin medarı iftiharı Seyda Muhammed Said El-Cezeri’nin oğlu olan Şeyh Muhammed Nurullah Seyda El-Cezeri 1948 yılında şimdiki Şırnak vilayetine bağlı Cizre kazasında doğdu.

Şeyh Muhammed Nurullah Seyda El-Cezeri daha çocukluğunda ehl-i irfan tarafından dikkat çekilmiş olup zekâ, akıl, edep ve irfanın adeta sembolü oluvermişti. Yaşıtları ancak konuşmaya başlarken o, çok küçük yaşına rağmen okuma yazmayı öğrenmiş, eline aldığı kalemle defterleri doldurmaya başlamıştı. Çevresi tarafından zekâsı kısa zamanda fark edilmeye başlanmış ailesi ve üstatları üzerine titremeye başlamışlardı. Bölgenin mümtaz hocalarının nezaretinde özel derslerle, eğitim ve terbiyesiyle yetiştirildi.

Şeyh Seyda Muhammed Said El- Cezeri Hazretleri 7 Ocak 1968 yılında Hakkın rahmetine yürümesiyle, babasının tüm hulefa ve müridanları ona biat ederek ahitlerini Muhammed Nurullah Seyda El-Cezeri’nin elinde tazeledi. Şeyh Muhammed Nurullah Seyda El-Cezeri, özellikle yaşadığı toplumun ve çağın problemleri ile ilgilendi. Günümüz insanının irşad edilmesi doğruların hangi metodla ve yöntemle ulaştırılması noktasında uğraşlar vermeye başladı. “Dünyanın içine gir amma; Dünya senin içine girmesin!” düsturu ile yaşadı. Henüz yirmi yaşında olmasına rağmen birçok eser yazmaya başladı. Kısacık ömründe 10’un üzerinde eser yazdı ve bazı eserleri Türkçe, İngilizce, Rusça ve Özbekçe’ye çevrilerek basıldı.

Şeyh Muhammed Nurullah Hazretleri, 12 Mayıs 1985 Pazar günü irşad için Cizre’den Gaziantep’e giderken, Nusaybin ile Kızıltepe arasında bir tankerin bulunduğu araca çarpması sonucu Hakkın rahmetine kavuştu. Dün vefatının 34. sene-i devriyesi münasebetiyle sevenleri tarafından dualarla anıldı.

Mekânı Cennet, makamı âlî olsun.