Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Alman devi araç üretimini durdurdu!

Bilinmeyen bir sistem arızası, Volkswagen, Porsche ve Audi'yi vurdu: Kriz masası devreye girdi.
Alman devi araç üretimini durdurdu!
28 Eylül 2023 08:14:51
Bilinmeyen bir sistem arızası, Volkswagen, Porsche ve Audi'yi vurdu: Kriz masası devreye girdi.

Volkswagen, Bilinmeyen Bir Bilgisayar Sistemi Arızası Yüzünden Üretimi Durdurdu

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, bilgisayar sisteminde meydana gelen büyük bir arıza nedeniyle ciddi sorunlar yaşıyor. Şirketin birçok fabrikasında üretimi durdurmak zorunda kaldığı bildirildi.

Alman Haber Ajansı (DPA) tarafından bildirilen habere göre, Volkswagen'in merkezi olan Wolfsburg'daki tesislerinde "bilgisayar sistemi ağında" bir kesinti tespit edildi. Bu kesinti, günün öğle saatlerinden bu yana devam ediyor ve Almanya'daki 4 araç fabrikasında üretimin askıya alınmasına neden oldu. Wolfsburg, Emden, Zwickau, Osnabrück ve Kassel, Braunschweig ile Salzgitter'deki parça fabrikaları da aynı bilgisayar sistemi arızasından etkilendi.

Volkswagen Grubu'nun sözcüsü, bu sistem arızasının Porsche ve Audi markalarını da etkilediğini belirtti ve arızanın kaynağını araştırmak için bir kriz masası kurulduğunu duyurdu. Ancak, sözcü siber saldırı olasılığını reddetti.

Bu sorun sadece Almanya ile sınırlı değil. Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt'ın haberine göre, bu arıza Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen'in diğer ülkelerdeki fabrikalarını da etkiledi. Volkswagen ofislerindeki bilgisayarlar üzerinde merkezi uygulamaların, özellikle e-posta iletişimi gibi, çalışmadığı da bildirildi.

Toyota'da da benzer bir sorun yaşandı. Ağustos ayında, dünyanın en büyük otomobil satıcısı Toyota, üretim sistemindeki bir arıza nedeniyle 4 tesiste bulunan 28 montaj bandını durdurmak zorunda kaldı. Bu durum, Japon tedarikçisi Kojima Industries'in bilgisayar sistemlerinin siber saldırıya uğraması sonucunda gerçekleşti. Mart 2022'de Toyota, bu saldırının etkisiyle tüm fabrikalarını kapatmak zorunda kaldı. Toyota'nın 14 fabrikasındaki 28 üretim hattı tamamen etkilenmişti.