Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Almanya Vize Başvurusu

Almanya Vize Başvurusu
22 Eylül 2017 12:01:00

Shengen Bölgesi, başta Almanya olmak üzere 1985 yılında uygulamaya konulmuş bir anlaşmayla oluşturulmuş sınır bölgesidir. Günümüzde 25 ülkeyi kapsayan bölge, hemen Avrupa' nın tamamını kapsıyor. Yapılan anlaşma çerçevesinde Bölge' ye tabii olan 25 ülkeden herhangi birinden alınan vize sayesinde, bölgeye dahil tüm ülkelere serbest geçiş yapılabiliyor. Yanı başımızdaki Avrupa ile var olan ekonomik, tarihi ve sosyal ilişkilerimiz nedeniyle, ülkemizden en fazla başvuru yapılan vize türü Shengen Vizesi oluyor. Ancak Shengen vizesi alabilmek, talep türüne de bağlı olarak oldukça zorlu süreçlerin geçirilmesi anlamına da geliyor. Bu sebeple vize takip işlemlerinin profesyonel danışman kuruluşlara yaptırılması, vizeyi alabilme olasılığınızı büyük ölçüde güçlendiriyor. Ülkemizde faaliyet gösteren Almanya Konsolosluğu sayısı, ihtiyaca göre hazırlanmıştır.

Almanya Konsoloslukları arasında, vize vermeye yetkili olan İstanbul, Ankara ve İzmir Konsoloslukları, Türkiye yakın coğrafi duruma göre, 3 ayrı bölgeye ayırarak hizmet veriyor. Bu aşamada hangi konsolosluğa başvuru yapacağınızı, ikamet bölgenize göre önceden doğru bir şekilde belirleyerek yapmanız önemlidir. Başvuru sonrasında Almanya Konsolosluğu Randevu sistemi aracılığıyla gerekli randevuyu almanız ve bu randevuya katılmanız da diğer bir önemli konudur.

Yanı sıra Almanya vize işlemleri ile birlikte İtalya vize işlemleri için yetkilendirilmiş olan idata aracılığıyla da, kısa süreli ve geçici vize başvurularınızı online olarak gerçekleştirebiliyorsunuz. Bununla birlikte, gerekli evrakların doğru ve usulüne uygun bir şekilde hazırlanmasının yanı sıra, teslim sırasında dikkat edilmesi gerekenler ve tüm sürecin takibi aşamalarında, bu alanda uzun yıllara dayanana deneyim ve birikime sahip danışman kuruluşumuzdan yardım almanız, başvurunuzun en hızlı şekilde sonuçlanabilmesi için çok önemli bir avantaja sahip olmanıza neden olur. Usullere dikkat edilmeden yapılan başvurular, eksik belge ve yeterli olmayan belgelerin sunumu, yanlış konsolosluğa yapılan başvurular, başvuru sonrası yapılması gereken takip sürecinde talep edilmesi olası belge ve bilgilere hızlı yanıt vermemek, randevu alınmaması ve randevu sırasında konsoloslukta bulunmamak, randevu esnasında usullere uygun davranmak ve benzeri bir çok detay, Shengen Vizesi alabilmek için çok önemlidir. Tüm bu ayrıntılara gereken önemi vermemeniz durumunda, vize başvurunuz olumlu bir şekilde sonuçlanmayacaktır.