Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Almanya'yı sel vurdu!

​Almanya'nın güneybatısı, cuma gününden beri etkili olan aşırı yağışın etkisi altında. Saarland eyaletinden gelen haberde, sel sularına kapılan 67 yaşındaki bir kadın pazar gecesi hastanede hayatını kaybetti.
Almanya'yı sel vurdu!
20 May 2024 10:24:27
​Almanya'nın güneybatısı, cuma gününden beri etkili olan aşırı yağışın etkisi altında. Saarland eyaletinden gelen haberde, sel sularına kapılan 67 yaşındaki bir kadın pazar gecesi hastanede hayatını kaybetti.

Almanya'nın Fransa sınırında bulunan eyaletleri aşırı yağışların etkisi altında. Özellikle Saarland, Baden Württemberg ve Rhineland Pfalz eyaletlerinde çok sayıda yerleşim yeri sel sularına teslim oldu.

67 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti

İlk ölüm haberi de Saarland eyaletinden geldi. Saarbrücken Belediyesi, sel sularına kapılan 67 yaşındaki bir kadının kurtarma operasyonu sırasında aldığı yaralar sebebiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu.

Meteoroloji yetkilileri, ülkenin güneybatısında 24 saatten kısa bir sürede metrekare başına 100 kilogramdan fazla yağmur düştüğünü kaydetti.

Rheinland Pfalz eyaletinin Kirn kasabasında da pazar günü öğleden sonra etkili olan şiddetli yağmur, sel ve toprak kaymalarına neden oldu.

Evlerin zemin katlarını su bastı. Polis sözcüsü, yağışlardan en çok Sulzbach bölgesinin etkilendiğini belirtti. Kasabada birçok evin bodrum ve zemin katının su ve çamurla dolduğunu açıkladı. Ayrıca, toprak kayması sebebiyle 41 numaralı otoban geçici olarak kapatıldı.

Alman Meteoroloji Servisi, Saarland ve Rheinland Pfalz eyaletleri için dördüncü seviye aşırı fırtına uyarısı yaptı.

Olaf Scholz sel bölgesini ziyaret etti

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, sel felaketinin yaşandığı bölgeye cumartesi günü ziyarette bulundu. Scholz, sel felaketinden etkilenen mağdurlarla yardım sözü verdi.

Fransa'da da aşırı yağışlar etkili oldu. Ülkenin kuzeybatısında yollar ve caddeler nehir haline geldi, araçlar sele kapıldı. Çok sayıda evin zemin katları su altında kaldı ve kullanılamaz hale geldi. Özellikle Kuzey Aveyron'da dolu ve fırtına etkili oldu, bazı bölgelerde hortumlar oluştu. Ülkenin Almanya sınırındaki Moselle kenti de sular altında kaldı.

Uzmanlar, önümüzdeki hafta yağışların devam edeceğini ve halkı sel ve su baskınlarına karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: TRT Haber

VF kat sağ