Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2468.00
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ankara Mamak'ta doğal gaz patlaması

Ankara Mamak'ta 3 katlı bir binanın giriş katında doğal gaz patlaması meydana geldi. Bir kişi hayatını kaybetti.
Ankara Mamak'ta doğal gaz patlaması
29 Eylül 2023 07:58:27
Ankara Mamak'ta 3 katlı bir binanın giriş katında doğal gaz patlaması meydana geldi. Bir kişi hayatını kaybetti.

Küçük Kayaş Mahallesi'nde bulunan 1856 Sokak'taki bir apartmandan sabah saat 07.10 civarında meydana gelen patlama, çevrede büyük bir paniğe neden oldu. Olayın hemen ardından çevre sakinlerinin ihbarı üzerine, polis ekipleri hızla olay yerine sevk edildi ve çevre güvenliği sağlandı. Aynı zamanda, itfaiye ekipleri de patlamanın neden olduğu yangına müdahale etmek üzere olay yerine ulaştı.

Patlama esnasında evde bulunan yaşlı bir kadın, hayatını kaybetti.

Ankara Valiliğinden açıklama:

Ankara Valiliği patlamayla ilgili "Mamak Küçük Kayaş Mahallesi'ndeki 6 katlı bir binanın giriş katında meydana gelen ve ilk bilgilere göre doğalgaz kaynaklı olduğu değerlendirilen patlama sonucu 1 vatandaşımız vefat etmiştir." ifadelerini kullandı.

Tüm önlemler alındı, doğalgaz kesildi

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Bir vatandaşımız hayatını kaybetti. 70 yaşında bir teyzemiz. Tek başına evdeyken gerçekleşiyor olay. Eşi evde değilmiş, gece çalışıyormuş. Tüm önlemler alındı, doğalgaz kesildi. Çevre binalarda hasarlar meydana geldi. Teknik çalışmayı arkadaşlar yapıyor. Gün içerisinde açıklama yapacağız, çevre tedbirleri alındı, bina boşaltıldı" dedi.