Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2473.72
BIST 100
10541.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ankara metruk binalardan kurtuluyor

Ankara'nın metropol ilçelerinden olan Mamak'ta kaçak yapılaşmaya karşı verilen mücadele devam ediyor.
Ankara metruk binalardan kurtuluyor
21 Şubat 2016 12:24:00
Ankara'nın metropol ilçelerinden olan Mamak'ta kaçak yapılaşmaya karşı verilen mücadele devam ediyor.

Ankara Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Mamak Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele etmekle kalmıyor aynı zamanda bölgede gerekli önlemleri de almaya özen gösteriyor.

ZABITA EKİPLERİ YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİYOR

İlçede metruk halde bulunan ve ilçe halkının can ve mal güvenliğini tehdit etmekte olan eski ve terkedilmiş yapılar, şikayetler doğrultusunda tespit ediliyor ve zabıta ekipleri ilçede duruma el koyarak yıkımları gerçekleştiriyor.

"VATANDAŞIMIZIN HUZURUNU ÖN PLANDA TUTUYORUZ"

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "İlçemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yeni yaşam alanları oluşturulurken, sayıları çok fazla olmasa da metruk binalar halkımızın huzurunu tehdit ederek çevre kirliliğine davetiye çıkarıyor. Uyuşturucu madde bağımlılarının barınağı haline gelen bu yapıları sosyal bir sorunun mekanı olmaktan kurtarıyoruz. Tehlike saçan yapıları yıkarak, hem çarpık yapılaşmanın önüne geçiyor hem de görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyoruz.Vatandaşımızın huzurunu ön planda tutuyoruz" dedi.

Akgül, ilçede oluşan çarpık yapılaşmaya karşı tavırlarının net olduğunu ve imar düzenine aykırı, görsel güzelliği bozacak hiçbir yapılaşmaya izin vermeyeceklerini ifade etti.