Dolar (USD)
32.23
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2444.99
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ankara Yurtlarını Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ankara Yurtlarını Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
15 Haziran 2017 17:32:00

1923 yılında Türkiye'nin başkenti olan Ankara, coğrafi ve askeri özellikleriyle Türkiye'nin merkezi konumundadır. İç Anadolu bölgesinde bulunan ilimiz, Türkiye'nin ikinci kalabalık şehridir ve oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle Cumhuriyet dönemi yıllarında askeri ve siyasi olarak bir çok olay görmüştür. Bölgede hala bulunan Kurtuluş Savaşı müzesi, Atatürk evi gibi tarihi yapılar, Kurtuluş döneminde Ankara'nın önemini anlatmaktadır. Ayrıca Atatürk'ün mezarı olan Anıtkabir de Ankara'nın Çankaya ilçesindedir. Bu önemli yerin yanı sıra Atatürk orman çiftliği, Roma tiyatrosu, Ankara kalesi gibi bir çok yapı, eskiden günümüze kadar korunarak ulaşmıştır. Ankara'ya olan göçlerin nedenlerinden en önemlisi eğitim için yapılan göçlerdir. Türkiye'nin en önemli üniversiteleri arasında bulunan ODTÜ, Gazi Üniversitesi, Başkent Üniversitesi her sene oldukça fazla öğrenci almaktadır. Ankara yurtları sayesinde göç eden öğrenciler, kendilerini güvenilir yurtlara yerleştirmektedir. Yurt seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bunlara dikkat ederek daha doğru seçimler yapılmaktadır.

Ankara Yurtları Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Öncelikle üniversitelerin kampüsleri şehrin farklı farklı yerlerinde bulunmaktadır. Bu nedenle kampüsünüze yakın olan yurtlara öncelik verilmesi gerekmektedir.
  • Daha sonra yurdun genel ve temel özelliklerine bakılmalıdır. Oda durumu, odada bulunan eşyalar, kaç kişilik odalar olduğu iyice öğrenilmelidir. Yurtlar da rahat edilmesi için iki ya da üç kişilik odalar en idealleridir.
  • Ardından verilen hizmetlere bakılmalıdır. Özellikle de yemek konusuna dikkat edilmelidir. Kahvaltı ve akşam yemeği bulunan yurtlar ile daha rahat edilmektedir. Bunun yanı sıra banyo durumuna, sıcak su hizmetinin olup olmadığına da bakılmalıdır.
  • Çalışma ortamı üniversite öğrencileri için oldukça önemlidir. Uygun çalışma ortamının olup olmadığı, etüt odası, ortak alan ve çalışma salonları olduğuna bakılması gerekmektedir. Bu sayede öğrenciler rahat bir şekilde ders çalışabilir.
  • En önemli özelliklerden biri ise güvenlik sistemidir. Güvenliği had safhada olan, kamera sistemi ile takip edilen ve belirli saatler konulan yurtlar daha uygun olacaktır. Ayrıca içinizin rahat etmesi için öğrencinin yerleşeceği yurtta herhangi bir durum karşısında aileye haber verileceğinden emin olmalısınız.

Ankara yurtları olarak 25 ilçede, özellikle de kampüslerin yakınında bir çok yurt bulunmaktadır. Ankara yurtlarını incelemek için http://www.ozelyurtara.com/yurtlar/ankara.html adresine gözatabilirsiniz. Yalnızca kız öğrenci yurdu arıyorsanız https://www.ozelyurtara.com/yurtlar/ankara/kiz-ozel-yurtlari sayfasına mutlaka bakmalısınız. Ankaradaki öğrenci yurtlarına ulaşabilirsiniz. Öğrenciler velileri ile detaylı araştırma yaptıktan sonra karar vermelidir.