Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
35.09
Gram Altın
2473.12
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ankara'da belediyenin 'Yavaş'lığı vatandaşı çileden çıkardı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın görev yaptığı bölgede vatandaşlar yaklaşık 2 gündür su sıkıntısı çekiyor. Susuzluk sorunu yaşayan bölge sakinleri, bu duruma sosyal medyadan tepki gösterdi.
Ankara'da belediyenin 'Yavaş'lığı vatandaşı çileden çıkardı
25 Eylül 2023 09:06:05
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın görev yaptığı bölgede vatandaşlar yaklaşık 2 gündür su sıkıntısı çekiyor. Susuzluk sorunu yaşayan bölge sakinleri, bu duruma sosyal medyadan tepki gösterdi.

Ankara'da CHP'li Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASKİ'nin belirtilen tarih ve saatlere kadar su sorununu çözemediği öğrenildi. Ankara'da Mansur Yavaş'ın yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, su temini konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmasına neden oldu. Özellikle Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde, yaklaşık 2 gündür büyük bir su kesintisi yaşandığı bildiriliyor.

Vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyeti sosyal medya hesaplarından dile getirirken, ASKİ'nin su sorununu belirtilen tarih ve saatlere kadar çözemediği konusunda şikayetlerini ifade ediyorlar. İşte bazı vatandaşların sosyal medyada paylaştığı tepkiler:

Ankaralılar sosyal medyadan isyan etti

"Haftasonu ailecek susuz kaldık, küçüklüğüme geri döndük, marketten su alarak tuvalete döktüğümüz o senelere geri döndük, teşekkür ederiz."

"Sabahtan beri Keçiören-Yenimahalle birçok yerde su yok ve sizin tek su kesintiniz sitenizde bu gözüküyor, yalan söylemekten de utanmaz hale gelmişsiniz. Yazık çok yazık..."

"2 gündür sular kesik ve suları kestikten sonra haber veriyorsunuz, arıyoruz açmıyorsunuz."

"Yenimahalle Çiğdemtepe bölgesinde iki gündür su yok, kendimi kötü hissediyorum."

"Sularımız kesik hiçbir bilgilendirme yapılmadı, ne zaman sular gelir acaba?"

"Mansur Yavaş başkan, bir park açıp sabah akşam paylaşım yapıyorsunuz, 2 gündür suyumuz yok. Öyle uzak köy falan da değil, başkentin göbeğindeyiz."

"Böyle beceriksiz olmayın, bahane aşağı kodlar suyu çok kullanıyor size çıkmıyor saçmalığı nedir? 2 gün önce aşağıdakiler su kullanmıyor muydu? Beceriksiz Mansur Yavaş. Ankara susuz kaldı."

mansur-yavas_1f644ff177b07cb45c568cb1deb5baf1.jpg

Mansur Yavaş kimdir?

Mansur Yavaş, 23 Mayıs 1955 tarihinde Beypazarı, Türkiye'de doğmuş bir Türk avukat ve siyasetçidir. Şu anki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır. 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı olarak seçilmiştir.

Siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi'nde başlayan Mansur Yavaş, 1999 yerel seçimlerinde Beypazarı Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve 2009 yerel seçimlerine kadar bu görevi sürdürmüştür. 2013 yılında MHP'den ayrılarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katılmıştır. 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçime katılmış, ancak bir puan farkla seçimi kaybetmiştir. 2016 yılında CHP'den ayrılan Yavaş, 2018 yılında tekrar partiye katılarak 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmuş ve oyların %50,9'unu alarak seçilmiştir.

Mansur Yavaş, Beypazarı ilçesinde doğmuş ve eğitim hayatının bir kısmını bu ilçede tamamlamıştır. Hukuk eğitimine İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde başlamış ve 1983 yılında tamamlamıştır. Askerlik sonrasında askerî savcı olarak görev yapmış, ardından 13 yıl boyunca Beypazarı'nda serbest avukatlık yapmıştır.

Ayrıca, Mansur Yavaş'ın Aladdin, Mahir ve Sabri adında üç erkek kardeşi ile Vicdan adında bir kız kardeşi bulunmaktadır.

Siyasi kariyerine olan ilgisi gençlik yıllarına dayanmaktadır. 1989-1994 yılları arasında Belediye Meclis üyeliği yapmış, 1994 yerel seçimlerinde ise MHP'den Beypazarı Belediye Başkan adayı olmuş, ancak seçilememiştir.