Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2412.77
BIST 100
10267.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Antalya'da korkutan yangın

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangına, 3 helikopter, 4 uçak, 7 arazöz ve 6 su tankeriyle müdahale ediliyor.
Antalya'da korkutan yangın
14 Ağustos 2023 17:12:25
Antalya'nın Manavgat ilçesinde yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangına, 3 helikopter, 4 uçak, 7 arazöz ve 6 su tankeriyle müdahale ediliyor.

Taşağıl Çaltepe mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Şu anda yangına müdahale etmek için ekipler seferber edildi.

Dumanı gören çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Yerleşim yerlerine yakın bölgede çıkan yangına 3 helikopter, 4 uçak, 7 arazöz ve 6 su tankeriyle müdahalede ediliyor

yangin-antalya_874617ce27d41ac4ec3e8160bb31f17e.jpg

Yangının çıkma nedenlerinin başında yangına karşı yeterli önlemlerin alınmadığı görülmektedir. Bunlar arasında sıkça yaşanan ihmaller arasında evlerde kullanılan mutfak tüpleri, elektrik kaçakları ve patlayıcı maddelerin yeterince korunmamasından kaynaklı olduğu açıklandı. Özellikle büyük yerleşim yerlerinde çıkan yangınların büyük bir kısmının elektriğin neden olduğu biliniyor. Elektrik enerjisi aksamının teknik kurallarına uygun şekilde kurulmaması, yangının başka bir olası nedeni olarak ortaya çıkmaktadır.

Yangına karşı nasıl önlem alınması gerektiği konusunda eğitim almak ise son derece önemli bir hayati konunun olduğu konusunda uzmanlar açıklamalarda bulundu. Elektrikli aletlerin kullanımını bilmek, patlayabilecek malzemelerin sıcaktan ve ateşten koruyabilmek çıkabilecek yangınların önüne geçebilmektedir. Yangından korunmak ve oluşan bir yangının söndürülmesini öğrenme, eğitim ve bilgilenmeyle elde edilir. Bu nedenle, yangını önlemeyi öğrenene kadar, yangını söndürmede ilk müdahaleleri de öğrenmesi gerekir.

Elektrik enerjisi aksamının teknik gereksinimlerine uygun şekilde kurulmaması, yangınların ortaya çıkmasındaki önemli yönlerinden biridir. Kalorifer ve soba gibi ısıtma yöntemlerinin kullanımında, bacaların düzenli olarak temizlenmesi ve yanıcı veya patlayıcı maddelere karşı gerekli önlemlerin alınması, yangın riskinin önemli ölçüde azaltacaktır.

İhmal ve sabotaj sonucunda da yangın çıkabilir

Yangınlar konusunda sadece bilgi sahibi olmak yeterli olmayabilir. Söndürülmeden atılan bir kibrit veya sigara izmariti dahil oluşabilecek yangınlara yol açar. Yangına karşı gerekli önlem alınırken; Bazı insanlar çeşitli amaç veya kazanç uğruna amaçlanan olarak kişi ya da topluluğa ait bina ile tesislere yakarak can ve mal kaybına neden olabilir.

Kendiliğinden ortaya çıkan bazı olaylar (örneğin kalorifer kazanlarının patlaması, elektrik kontağı gibi olaylar), yangına yol açabilir. Başlangıçta yeterli önlemlerin alınmaması sonucu olabileceği gibi bilgisizlikten de kaynaklanabiliyor.

AKNELEN'DE HULAKOOPLU EYLEM