Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2440.24
BIST 100
10005.49
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Antalya'daki hortum anı kameraya yansıdı

06 Mart 2024 14:42:11
Antalya'nın Kumluca ilçesinde yaşanan şiddetli sağanak ve fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Hortum nedeniyle 6 kişi yaralandı. Olay, kentteki bir kamera tarafından kaydedildi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün "turuncu kod" uyarısıyla Antalya'da öğleden sonra kuvvetli yağış ve fırtına başladı. Yollarda su birikintileri nedeniyle ulaşım aksarken, bazı mahallelerde ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Kent merkezindeki alt geçitlerde araçlar mahsur kaldı. Ayrıca, Kaleiçi Yat Limanı'nda ve Konyaaltı Sahili'nde dev dalgalar oluştu.

AFAD ekipleri hazırda bekliyor

Valilik, kentin doğu ilçelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli yağış beklendiğini duyurarak ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve hortum riskine karşı uyarı yaptı. Polis, itfaiye ve AFAD ekipleri olası olumsuzluklara karşı hazırda bekliyor.

Denizde hortum oluşmasıyla birlikte, Kaş ilçesinde orman yangını çıktı ancak ekipler tarafından kontrol altına alındı. Ayrıca, Kumluca ve Demre ilçelerinde de hortum meydana geldi. Kumluca'da özellikle evler, okullar, araçlar, seralar ve tarım arazileri hasar gördü. Demre ve Kumluca kaymakamlıkları, yaralıların tedavi altına alındığını ve zarar tespit çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. İl genelinde olumsuz hava koşullarının gece yarısına kadar devam etmesi bekleniyor.