Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

AÖF sınav kitapçığı ve puan hesaplama

Yurt genelinde milyonlarca öğrencinin eğitim hayatına devam edebilmek için girdiği AÖF sınavlarının kitapçığı AÖF bürolarında verilmektedir. Ayrıca kitap AÖF sınav kitapçığını alamayanlar internetten yayın evinin yayınladığı sürümüne ulaşıp çalışabilirler. Çıkan eski soruları ve cevapları da bulabilir, detaylı araştırma ile sınavlara hazırlık yapıp başarı sağlayabilirsiniz. Ayrıca haberimzide puan hesaplama ve ders geçme sistemiyle ilgili de günc
AÖF sınav kitapçığı ve puan hesaplama
10 Ağustos 2018 10:52:00
Yurt genelinde milyonlarca öğrencinin eğitim hayatına devam edebilmek için girdiği AÖF sınavlarının kitapçığı AÖF bürolarında verilmektedir. Ayrıca kitap AÖF sınav kitapçığını alamayanlar internetten yayın evinin yayınladığı sürümüne ulaşıp çalışabilirler. Çıkan eski soruları ve cevapları da bulabilir, detaylı araştırma ile sınavlara hazırlık yapıp başarı sağlayabilirsiniz. Ayrıca haberimzide puan hesaplama ve ders geçme sistemiyle ilgili de günc

Yurt genelinde milyonlarca öğrencinin eğitim hayatına devam edebilmek için girdiği AÖF sınavlarının kitapçığı AÖF bürolarında verilmektedir. Ayrıca kitap AÖF sınav kitapçığını alamayanlar internetten yayın evinin yayınladığı sürümüne ulaşıp çalışabilirler. Çıkan eski soruları ve cevapları da bulabilir, detaylı araştırma ile sınavlara hazırlık yapıp başarı sağlayabilirsiniz. Ayrıca haberimzide puan hesaplama ve ders geçme sistemiyle ilgili de güncellenmiş son bilgileri bulabilirsiniz.

AÖF sınavları için geri sayım başladı, Dışarıdan eğitim sistemi ile Üniversite sınavlara hazırlanan öğrenciler internetten ve AÖF bürolarından sınav kitapçığı almanın telaşı içerisinde.İnternetten yapılan AÖF sınav kitapçığı sorgulamaları hit olmuş durumda. AÖF için sınav kitapçıklarını internetten ve AÖF bürolarından temin edebilirsiniz.İnternetten Anadolum Ekampüs uygulaması üzerinden de çıkmış sorulara bakıp öğrenebilirsiniz. AÖF sınavından sonra çıkmış soru ve cevapları bu ekrandan takip edebilrisniz.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içinde Öğrenci Girişi sayfadan açıklanmaktadır. Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır. Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir

SORU VE CEVAPLARIN YAYINLAMASI Öğrenciler, ilgili dönem veya geçmiş dönemlere ait sınavların soru ve cevaplarına ekampus.anadolu.edu.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak ulaşabilirler. Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içinde açıklanmakta olup öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır. Sınav sonuçları aof.anadolu.edu.tr web sayfası öğrenci otomasyonundan öğrenilebilir.

AÖF NOT HESAPLAMA Açıköğretim Fakültesi not hesaplama robotu aksam.com.tr'de. Güz dönemi sınavlarını geride bırakan adaylar, AÖF not hesaplama robotu ve ders geçme notu bilgilerine nasıl ulaşırım? sorularının cevabını arıyor. Açıköğretim'de 2018'de 4 yanlışın 1 doğruyu götürecek olması ile birlikte bir çok öğrencinin sınavdan alacağı puanlarda düşüş olacak. İşte AÖF puan hesaplama robotu ve puan hesaplamanın ayrıntıları... Çan eğrisi sistemi nedeniyle öğrencilerin aldığı ham puanların haricinde standart sapma etkisi ile fakülte sisteminden ekstra artı ya da eksi puanlar gelmektedir. Dolayısıyla aşağıdaki sistemde yapılan puan hesaplaması ham puanlar üzerinden yapılmakta ve yaklaşık geçme notunu vermektedir. Şartlı olarak belirtilen derslerden (DD, DC, CD ) geçmek için Genel not ortalamanızın ( Şimdiye kadar aldığınız tüm notları ortalaması) 2,00 ve üzerinde olmalıdır. Genel not ortalamanız 2,00'ın altında ise şartlı geçen dersleri tekrar almanız gerekir. Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültesi öğrencilerinin sınav soruları ve cevap anahtarları sınavın yapıldığı günü takip eden üç iş günü içerisinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden yayınlanmaktadır. sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sistemine erişebilirsiniz.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE DERS GEÇME Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları" ve "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları"na göre belirlenir. Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kağıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapılan işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kağıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

AÖF NOT HESAPLAMA NASIL YAPILIR? AÖF öğrencilerinin sınıf geçmeleri için özellikle yıl sonu ortalamasının 2,00 ve üzeri olmasını unutmamaları gerekir. AÖF not hesaplama çok kolay yapılan bir işlemdir. Ancak bu yıl AÖF not hesaplama biraz zorlaştırıldı. Alışık olmadığımız bir hesaplama sistemi olduğu için kafamız biraz karışabilir. Açıköğretim Fakültesi'nde Vize sınavının %30'u, final sınavının ise %70'i baz alınmaktadır.

Örnek:

Vize Notu: 60 (60x0.30) = 18

Final Notu: 80 (80x0.70) = 56

Toplam: 74'tür. Bu not dersten alınan başarı notudur.

AÖF NOT ORTALAMASI NASIL HESAPLANIR? AÖF not ortalaması hesaplamak için güz dönemi şartlı geçilen derslerden geçilmiş olması, güz dönemi sonundaki veya sonraki bahar dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde bir not alınmış olması gerekmektedir.

Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçtikleri derslerden geçebilmeleri içinse bahar dönemi sonundaki veya sonraki güz dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzeri olması gerekmektedir.

AÖF Lisans son sınıf öğrencilerinin mezun olabilmesi için;

1- FF dersinin olmaması,

2- En son Genel Not Ortalaması 2,00 veya üzeri olması,

3- Alttan veya son sınıftan hiç ders bırakmamış olması gerekmektedir.

AÖF GEÇME NOTU KAÇ? Anadolu Üniversitesi AÖF vize ve final sınavları sonucu, alınan notun en az 100 üzerinden 35 olması, dersi başarılı olarak geçmenizi sağlıyor. Bunun haricinde, 84 ve 100 arası not alan öğrenciler AA, 77-83 arası not alan öğrenciler AB, 71 ve 76 arası not alan öğrenciler BA, 66 ve 70 arası not alan öğrenciler BB, 61 ve 65 arası not alan öğrenciler BC, 56 ve 60 arası not alan öğrenciler CB, 50 ve 55 arası not alan öğrenciler ise CC harfiyle derslerinden geçiyor. Koşullu olarak geçme notları ise 46 ve 49 arası CD, 40 ve 45 arası notlar DC, 33 ve 39 arası notlar ise DD olarak harflendiriliyor.

84 u2013 100 AA 4,00 Geçti

77 u2013 83 AB 3,70 Geçti

71 u2013 76 BA 3,30 Geçti

66 u2013 70 BB 3,00 Geçti

61 u2013 65 BC 2,70 Geçti

56 u2013 60 CB 2,30 Geçti

50 u2013 55 CC 2,00 Geçti

46 u2013 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 u2013 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 u2013 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

0 u2013 32 FF 0,00 Kaldı