Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2427.61
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ARABA HARARETİ NASIL DÜŞER?

Araba harareti nasıl düşer sorusunun yanıtı öğrenildiğinde oluşabilecek masrafların önüne geçilmesi mümkündür.
ARABA HARARETİ NASIL DÜŞER?
19 Aralık 2022 17:53:44
Araba harareti nasıl düşer sorusunun yanıtı öğrenildiğinde oluşabilecek masrafların önüne geçilmesi mümkündür.

Araba harareti nasıl düşer sorusunun yanıtı öğrenildiğinde oluşabilecek masrafların önüne geçilmesi mümkündür.

Araba harareti son derece masraflı bir durum olarak öne çıkar. Bu bakımdan aracın hararet yapmaması ya da hararetin düşürülmesi için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Araba hararetinin nasıl düşürülmesi gerektiği her sürücü için önemli olduğu gibi tüm sürücülerin bilmesi gereken bir konudur. Hararet oluşumu daha çok eski model araçlarda sıklıkla rastlanan bir durumdur. Ancak zaman zaman yeni model araçlarda da hararet meydana gelebilir. Hararet oluşumuna doğru zamanda ve doğru şekilde müdahale edilmemesi ciddi masraflara kapı aralayabilir.

ARABA HARARET YAPARSA NE YAPMAK GEREKİR?

Araba hararet yaparsa ne yapmak gerekir sorusunun birden fazla çözümü olsa da ilk adım aracı direkt durdurmaktır. Hararet anında aracın hareketine devam etmesi hararetin ilerlemesine neden olur. Bu da araçta daha fazla hasar meydana getirir. Hararet oluştuğu anda aracı uygun bir alana çekip kontağı ve eğer açıksa klimayı mutlaka kapatın. Araçtan indikten sonra kaputu kaldırıp bir süre bekleyin. Radyatör kapağını açmanız bu noktada gerekli bir durumdur. Ancak radyatör kapağını açarken çok dikkatli olmak gerekir. Çünkü motor sistemi içerisinde bulunan su kaynama noktasına ulaşır ve radyatör kapağı açılır açılmaz su püskürebilir. Radyatör kapağı açılmadan önce motorun soğumasını beklemek bu açıdan önemlidir.

araba_af85b226710a2584b66c78e804b90048.jpg

ARABA NEDEN HARARET YAPAR?

Araba neden hararet yapar sorusunun yanıtı değişkenlik gösterir. Araba, çeşitli faktörlere ağlı olarak hararet yapabilir. Hararetin nedenlerinden biri su seviyesinde meydana gelen azalmadır. Bu bakımdan radyatör kapağı açılarak su seviyesi kontrol edilir. Araçta su kaybı oluşmuşsa araç bu nedene bağlı olarak hararet yapmış olabilir. Su kaybının oluşmuş olması durumunda su eklenir. Su eklenmesi hararetin giderilmesinde etkili bir yöntemdir. Su eklenmesinden sonra yapılması gereken bir diğer işlem aracın bir uzmana gösterilmesidir. Ancak bu işlemlerin hızlı bir şekilde yapılması aracın hasar görmemesi açısından önemlidir. Eğer araçtaki su seviyesinde anormal bir durum yoksa hararet başka bir edenden kaynaklı olarak oluşmuş olabilir. Bu durumun anlaşılabilmesi için de aracın bir uzmana gösterilmesi gereklidir.