Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ARAÇ KIŞ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Araç sahiplerinin merak ettiği konulardan biri araç kış bakımı nasıl yapılır sorusudur. Araç kış bakımında dikkat edilmesi gerekenleri sizler için araştırdık.
ARAÇ KIŞ BAKIMI NASIL YAPILIR?
21 Ocak 2023 17:44:33
Araç sahiplerinin merak ettiği konulardan biri araç kış bakımı nasıl yapılır sorusudur. Araç kış bakımında dikkat edilmesi gerekenleri sizler için araştırdık.

Araç sahiplerinin merak ettiği konulardan biri araç kış bakımı nasıl yapılır sorusudur. Araç kış bakımında dikkat edilmesi gerekenlerisizler için araştırdık.

Havaların soğuması ile birlikte araç bakımında dikkat edilmesi gereken hususlar da yeniden gözden geçirilmeye başlandı. Araç kullanımı kış aylarında diğer mevsimlere göre daha dikkat gerektirir. Kışa uygun hale getirilen araç, daha güvenli bir sürüş deneyimi sunar. Bu açıdan aracın mevsime uygun hazırlanması önemlidir.

ARAÇ KIŞ BAKIMI NASIL OLMALIDIR?

Araç kış bakımı nasıl olmalıdır sorusu birden fazla şekilde yanıtlanabilir. Aracın kışa hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır. O hususlar kontrol altına alındığında kış mevsiminde araç kullanmak artık bir keyfe dönüşür. Kışın havanın soğuk olması araç parçalarını bazen olumsuz yönde etkiler. Araç kış döneminde çeşitli sinyaller verebilir. Özellikle silecekler, lastikler, akü ya da far sistemleri soğuk hava koşullarından kolayca etkilenebilir. Kış mevsiminde akü bakımı yapılması önemlidir. Akünün sıcak havalardan etkileniyor olması bazen aşınmalarla sonuçlanabilir. Kışa giriş yaparken akünün aşınıp aşınmadığı kontrol edilmelidir. Yine sıcak havalardan etkilenen bir diğer parça sileceklerdir. Silecekler sıcak havadan ötürü çatlayabilir. Kışa girerken sileceklerin lastikli kısımları incelenmelidir. Silecekler yağışların yoğun yaşandığı kış döneminde önemli bir yere sahiptir. Bu yüzden kışa girerken silecekler yıpranmış durumda ise gerekirse değiştirilmelidir. Farlar da kışın görüş sisteminde en etkili olan parçalar arasında yer alır. Bu yüzden kışa girerken incelenmesi gereken parçalar arasında farlar da bulunur.

kış bakımı_a62a81874888fd9182b108b8cb62127e.jpg

ARAÇ KIŞ BAKIMI NEDEN ÖNEMLİDİR?

Araç kış bakımı neden önemlidir diye merak edenler için, aracın doğru performans ile çalışabilmesi için bakımının aksatılmaması gerekir. Bakımları düzenli olarak yapılan araçlarda sürüş deneyimi daha gelişmiştir. Araç kış bakımının tamamlanması oluşabilecek arızaların da önlenmesine yardımcı olur. Bakımın yapılmaması durumunda çeşitli nedenlere bağlı olarak arızalar meydana gelebilir. Sürüş sırasında ortaya çıkan arızalar hem yolcuları hem de sürücüyü tehlikeye sokar.