Dolar (USD)
32.43
Euro (EUR)
34.57
Gram Altın
2384.69
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Araplar Kartepe'de fiyatları artırdı

Arap yatırımcılar son iki yılda, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde özellikle Maşukiye bölgesinde çok sayıda gayrimenkul satın aldı.
Araplar Kartepe'de fiyatları artırdı
10 Kasım 2015 12:30:00
Arap yatırımcılar son iki yılda, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde özellikle Maşukiye bölgesinde çok sayıda gayrimenkul satın aldı.

Araplar Kartepe bölgesini, samanlı eteklerini öncelikle iklimi nedeniyle tercih ediyorlar. Ayrıca Arap zenginler bu bölgenin Kuran-u00adı Kerim'de cennetin tarif edildiği bölgeye çok benzediğine, bu bölgenin bir bakıma dünyadaki cennet olduğuna inanıyorlar. Özellikle Arap coğrafyasında havaların çok sıcak olduğu dönemde yılın 3-u00ad4 ayını bu bölgede geçirmek için gayrimenkul alan Araplar, bölgenin İstanbul'a yakınlığını, bölgede çok fazla cami bulunmasını da tercih nedeni olarak gösteriyorlar.

BÖLGEDEKİ FİYATLAR YÜZDE 40 YÜKSELDİ

Araplar, gayrimenkullere talip olunca fiyatlar da hızla yükseldi. Maşukiye Emlak firması sahipleri Deniz ve Ayhan Balıkçı, Maşukiye bölgesinde villa fiyatlarının 200 bin ile 1.5 milyon dolar aralığına yükseldiğini, arsaların dönüm fiyatının da 200 bin TL ile 350 bin TL arasında değiştiğini söylediler. Arap zenginlerin ilgisi nedeniyle Maşukiye bölgesinde emlak fiyatlarının son iki yılda yüzde 40 arttığını söyleyen bölgedeki emlakçılar, "Genellikle göl manzaralı imarı uygun arazileri tercih ediyorlar. Paraları var ama yine de çok sıkı pazarlık yapıyorlar. Ara aileler ortalama 8u00ad10 kişi. Bu nedenle çok odalı, çok banyolu villaları tercih ediyorlar" dedi.